Vezérlések, automatika

Ventilátor vezérlő berendezések napjainkban

Napjainkban különféle ventilátor vezérlő, és automatika egységekre lehet szükség attól függően, hogy az éppen adott helyiségnek milyenek az adottságai, különleges paraméterei, valamint ezek a lehetőségek az ingatlan tulajdonos elképzeléseihez, mennyire passzolnak. TOVÁBB OLVASOM

 • Timer D1V2 időzítő elektronikaTimer D1V2 időzítő elektronika

  Timer D1V2 időzítő elektronika

  Ár: 2 330Ft (ÁFA-val)

  Timer D1V2 utólagosan ventilátorokba beépíthető időzítő elektronika. 1-20 perc állítható kikapcsolási késleltetéssel rendelkezik.

 • Timer D2V2 időzítő elektronikaTimer D2V2 időzítő elektronika

  Timer D2V2 időzítő elektronika

  Ár: 2 330Ft (ÁFA-val)

  Timer D2V2 utólagosan ventilátorokba beépíthető időzítő elektronika. 1-20perc állítható kikapcsolási késleltetéssel rendelkezik.

 • Timer A2V2TFIX ventilátor időzítő elektronikaTimer A2V2T ventilátor időzítő bekötése

  Timer A2V2TFIX ventilátor időzítő elektronika

  Ár: 2 794Ft (ÁFA-val)

  Tokozott időzítő elektronika fix 1 perces bekapcsolási és fix kb.6 perces kikapcsolási késleltetéssel. Szerelhető kötődobozba vagy egyéb szerelvénybe is.

 • Timer A2V2TV időzítő elektronika állítható kikapcsolási késleltetéssel

  Timer A2V2TV időzítő elektronika

  Ár: 3 112Ft (ÁFA-val)

  Tokozott időzítő elektronika fix 1 perces bekapcsolási és kb. 1-16 perc között állítható kikapcsolási késleltetéssel. Szerelhető kötődobozba vagy egyéb szerelvénybe is.

 • Ventilátor fokozat kapcsoló

  Ventilátor fokozat kapcsoló P3-1-300

  Ár: 5 323Ft (ÁFA-val)

  P3-1-300 ventilátor fokozatkapcsoló több sebességes ventilátorokhoz használható, maximum 3 fokozatban kapcsolható a ventilátor. Terhelhetősége: 3A

 • Tempo80T ütemadó elektronika

  Tempo80T ütemadó elektronika

  Ár: 6 721Ft (ÁFA-val)

  Tokozott ütemadó elektronika, amely programozott üzem- és szünetidőkkel automatikusan vezérli a szellőztető ventilátort. Szerelhető kötődobozba vagy egyéb szerelvénybe is.

 • P2-5N fokozatkapcsoló

  P2-5N fokozatkapcsoló

  Ár: 8 192Ft (ÁFA-val)

  P2-5N fokozatkapcsoló 2 sebességes ipari ventilátorok fordulatszám váltásához. Falon kívüli kivitel, max. 5A terhelhetőség.

 • Selfmat-T kapcsolóóraSelfmat-T kapcsolóóra

  Selfmat-T kapcsolóóra napi program

  Ár: 8 506Ft (ÁFA-val)

  DIEHL Selfmat-T kapcsolóóra napi program. Fűtés, klíma és úszómedence rendszerekben, illetve háztartásokban, irodákban, és műhelyekben ajánlott az alkalmazásuk.

 • RS-1-400 ventilátor fordulatszám szabályzóRS-1-400 fordulatszám szabályozó felépítése

  RS-1-400 ventilátor fordulatszám szabályzó

  Ár: 10 123Ft (ÁFA-val)

  Az RS-1-400 fázishasításos elven működő 1,8A terhelhetőségű ventilátor fordulatszám szabályzó.

 • Selfmat-DIGIT-884 Digitális kapcsolóóra napi, heti programmalSelfmat-DIGIT-884 Digitális kapcsolóóra napi, heti programmal

  Selfmat-DIGIT-884 Digitális kapcsolóóra napi, heti programmal

  Ár: 11 464Ft (ÁFA-val)

  Selfmat-DIGIT-884 digitális kapcsolóóra napi, heti programmal. A DIEHL SELFMAT-884 digitális kapcsoló óra programozott módon lehetővé teszi elektromos készülékek be és kikapcsolását.

 • DSEL 2 fokozatváló és irányváltó kapcsoló

  DSEL 2 Helios fokozat és irányváltó kapcsoló

  Ár: 14 686Ft (ÁFA-val)

  DSEL 2 Helios fokozat- és irányváltó kapcsoló Helios ventilátorokhoz. Kétfokozatú ventilátorok fordulatszám változtatására vagy irányváltó kapcsolóként használható pl. mennyezeti ventilátorokhoz.

 • MSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzóMSC 105 fordulatszám szabályozó bekötése

  MSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzó

  Ár: 17 653Ft (ÁFA-val)

  MSC 105 ventilátor fordulatszám szabályzó fázishasításos elven működő, 5A-es terhelhetőségű teljesítmény vezérlő elektronika.

 • Belimo zalumozgató segédkapcsolóSegedkapcsolo_BELIMO_zsalumozgato_motorhoz

  Segédkapcsoló BELIMO zsalumozgató motorhoz

  Ár: 18 903Ft24 832Ft (ÁFA-val)

  Segédkapcsoló BELIMO zsalumozgató motorhoz. 1 segédkapcsoló állítható kapcsolási ponttal, mindegyik típusú zsalumozgatóhoz megfelelő (LM..A.., NM..A.., SM..A.. és GM..A..).

 • CVA-M Elektromos fűtő kaloriferCVA-M Elektromos fűtő kalorifer bekötése

  CVA-M Elektromos fűtő kalorifer

  Ár: 23 359Ft43 089Ft (ÁFA-val)

  CVA-M Elektromos fűtő kalorifer anyagból. Kör keresztmetszetű kialakítással. AISI 304 rozsdamentes acél fűtőszálakkal. Két lépcsős túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik,  automatikus újraindítással, plusz manuális újraindítóval gombbal. Max. kilépő hőmérséklet: 50⁰C. A légtömörség biztosítása érdekében a csatlakozó felületeknél gumi tömítés található. Beépítési méret NA 100 mm – 400 mm-ig. Elektromos  betáplálás: 230 vagy 400 V AC.

 • Akció!
  Reventon HC trafós fordulatszám szabályzó

  Reventon HC Trafós fordulatszám szabályzó

  Ár: 25 248Ft75 604Ft (ÁFA-val)

  Transzformátoros fordulatszám szabályzó ventilátor motorokhoz, kézi 5 fokozatú fordulatszám állítással. Maximális terhelhetőség: 3-14A. Jelzőlámpával felszerelt. Eletromos betáplálás: 230 V – 50/60 Hz – 0.8 és 14A között.

 • TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  Ár: 27 381Ft (ÁFA-val)

  TSW 03 fordulatszám szabályzó Helios ventilátorokhoz. Kompakt falon kívüli 5 fokozatú fordulatszám szabályzó elektronika kisebb ventilátorokhoz, max. terhelhetőség: 0,35A, védelem: IP20.

páraérzékelős ventilátor időzítő

Léteznek ventilátor időzítők, programozható elektronikák, fokozatkapcsolók, fordulatszám szabályzók, termosztátok, szabályozók EC motorokhoz, páraérzékelők stb. Nézzünk meg ezek közül néhányat!

Páraérzékelő panel

Ez az egyik leghasznosabb ventilátor vezérlő eszköz, hiszen hasznos megoldás a páramentesítés elősegítésére és a penész ellen. A készüléken található forgatógombbal lehet szabályozni a megengedett maximális páratartalom értékét a páraérzékelő eszközön.

A szellőztetés akkor indul, amikor a páratartalom eléri a beállított értéket, ekkor a készülék bekapcsolja a szellőztető ventilátort. Vannak olyan típusok, amelyeket időzítési funkcióval is elláttak, így a páratartalomtól függetlenül is vezérelhetőek a ventilátorok.

Fordulatszám szabályozók

Mint ahogy a neve is jelzi ezek az eszközök az egyfázisú ventilátorok fokozatmentes fordulatszám állítására, és ki/be kapcsolására alkalmas ventilátor vezérlő megoldások.

Ezek a ventilátor szabályzó eszközök csak meghatározott maximális áramfelvételig működnek és vannak olyan típusai, amelyek egyidőben több készülék vezérlésére is használhatóak. Falba süllyesztett változatban is kaphatóak, valamint olyan funkcióval is rendelkeznek, mint az izzók fényerejének változtatása.

Ventilátor időzítők beépített készülékek időzítésre

Az ilyen időzítős elektronikai eszközök működtetése során az a cél, hogy a WC helyiséget vagy a fürdőszobát alaposabban átszellőzőztessük. Vannak olyan programozható elektronikai eszközök, amelyek a helyiség lámpájának felkapcsolásával egyidőben lépnek működésbe és csak meghatározott idő elteltével kapcsolnak ki. Ennek eredményeképpen nem csak használat közben szellőzik a helyiség, hanem még utána is.

Ütemadó elektronikák

A ventilátor készülékek időzítésére van lehetőség ütemadó elektronika segítségével abban az esetben, ha az adott helyiséget rendszeresen át kell szellőztetnünk. Léteznek olyan elektronikai berendezések, amelyek kapcsolt fázis bemenettel is elvannak látva, így a szünet időintervallum alatt is beindítható a szellőztető ventilátor.

Vásároljon ventilátor vezérlő eszközöket, ventilátor automatikát webáruházunkban!

Olvasson bele kapcsolódó szakmai cikkeinkbe!

Ventilátor vezérlő és automatika típusai

Azoknál a ventilátoroknál, amelyek nem csupán hűsítő ventilátorként funkcionálnak egy-egy helyiségben, szükséges – a ventilátor pontos céljának meghatározásával – különböző ...
Bővebben
VEZÉRLÉSEK AUTOMATIKA

Ventilátor vezérlő és fordulatszám szabályozó eszközök

Ventilátor szabályozó eszközök, mit is jelentenek pontosan? Milyen egyszerűnek tűnik ugye, hogy bekapcsoljuk a ventilátort, és az hűsít, keveri a ...
Bővebben

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!
linkedin pinterest instagram_003facebook ikon