wc elszívó ventilátor beépítése

WC elszívó ventilátor kiválasztása

A WC szagelszívó ventilátor nagy segítség, akár otthoni, akár munkahelyi környezetben, amennyiben nincsen más mód a helyiség szellőztetésére, esetleg páramentesítésére.

Mielőtt ezt a technológiát, ezt a megoldási formát kifejlesztették, sajnos sok mellékhelyiség maradt szellőztethetetlen formában, legyen szó lakóházakról, közintézményekről.

Sajnálatos, hogy sok közintézményben ma is találkozhatunk hasonló jelenséggel, amelyet csak egy felújítás, átalakítás tudna megoldani.

Új építésű ingatlanoknál, legyen szó ipari, vagy magán ingatlanról, mindenképpen szükséges előre tervezni ezzel a megoldási formával is, akár abban az esetben is, ha a szellőzés ablaknyitással megoldható, hiszen sok esetben nem csak az adott környezetben előforduló szaghatásokkal, hanem párával is számolni kell, és téli időszakban nem lehet megoldás a folyamatos ablaknyitással történő szellőztetés. 

Amikor elérkezik az ideje, hogy WC elszívó ventilátorra van szükségük és megszeretnék oldani a WC szellőztetés problémáját, az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük a kiválasztás, és a megvásárlás előtt. Akár otthoni, akár ipari területre van szükség a használatára, ugyanezen dolgokat kell átgondolniuk.

Milyen típusú WC elszívó ventilátorok kaphatóak?Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátor

 • Normál WC ventilátorok, akár oldalfalra, akár mennyezetre szerelhető változatban, amelyeket vagy a villanykapcsolóval, vagy külön beszerelhető kapcsolóval lehet működtetni.
 • Időzítő elektronikával felszerelt ventilátorok, amikor nem csak arra van szükség, hogy manuálisan bekapcsolható legyen a készülék, hanem arra is, hogy meghatározott időközönként kapcsoljon be a szellőztető berendezés.
 • Páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátorok. Ahogy a nevéből is adódik, ezek a készülékek érzékelik az adott helyiségben lévő páratartalmat, és amennyiben azok átlépik a megengedett mértéket, a berendezés bekapcsol.
 • Időzítő és páraérzékelő elektronikával is ellátott készülékek. A fent leírt módok mindegyikét képesek ellátni.
 • Mozgás érzékelő elektronikával rendelkező WC elszívó ventilátor, amely mozgás érzékelés hatására lép működésbe.

A WC elszívó ventilátor kiválasztásának főbb szempontjai

 • Mekkora helyiségbe szeretnének az elszívó ventilátort beszereltetni? Általában az otthoni WC-k nem túlságosan nagy méretűek, viszont, ha a fürdőszobával együtt van a WC, és úgy szeretnének ventilátort, akkor nagyobb légköbméterrel kell számolni. A helyiség nagysága értelem szerűen felveti a kérdést, hogy 1 ventilátor elég lesz-e, vagy többre van szükségük. Esetleg nagyobb méretű ventilátor szükséges az adott helyiségbe.
 • Hogyan tudják megoldani a levegő elvezetését? Közvetlenül a szabadba vezetve, vagy szükséges a légcsatornás megoldás.
 • Oldalfali, vagy plafonra való felszerelés a megoldható.
 • Mi miatt szükséges a WC ventilátor beszerelése. Szimplán szellőztetés megoldására, vagy elsősorban páramentesítésre.
 • Rendelkezik-e az adott készülék visszacsapó szeleppel, zsaluval, vagy külön kell megvásárolni azt hozzá.

Fürdőszoba és WC szellőztető ventilátorainkat itt találja: Kattintson IDE

 • SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorQuiet halk fürdőszoba wc ventilátor

  SAF Quiet halk fürdőszoba wc ventilátor

  Ár: 19 595 Ft40 495 Ft (ÁFA-val)

  Fürdőszoba, WC elszívására használható golyóscsapággyal szerelt ventilátor. Magas légszállítást biztosít alacsony zajszint (25dBA) és alacsony energiafogyasztás (7,5W) mellett. Csőcsatlakozás: 100-150mm.

 • SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorQuiet halk fürdőszoba wc ventilátor

  SAF Quiet T halk fürdőszoba wc ventilátor időzítővel

  Ár: 23 993 Ft44 414 Ft (ÁFA-val)

  Fürdőszoba, WC elszívására használható golyóscsapággyal szerelt ventilátor. Beépített időzítő áramkörrel. Magas légszállítást biztosít alacsony zajszint (25dBA) és alacsony energiafogyasztás (7,5W) mellett. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm.

 • Silent elszívó ventilátor Kis fogyasztású, halk Silent elszívó ventilátorSilent elszívó ventilátor zajszint

  Vent Axia SILENT 100 elszívó ventilátor

  Ár: 24 135 Ft24 884 Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia Silent 100 extra halk, alacsony fogyasztású fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapággyal, 2 sebességfokozattal, visszacsapó szeleppel szerelt. Alap és időzítős változatban rendelhető. Mindössze 4,3W teljesítményfelvétel és 14dBA zajszinttel rendelkezik alap sebességen.

 • SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorQuiet halk fürdőszoba wc ventilátor

  SAF Quiet TH halk fürdőszoba wc ventilátor páraérzékelővel

  Ár: 26 660 Ft47 027 Ft (ÁFA-val)

  Fürdőszoba, WC elszívására használható golyóscsapággyal szerelt ventilátor. Beépített időzítő és pára érzékelő áramkörrel. Magas légszállítást biztosít alacsony zajszint (25dBA) és alacsony energiafogyasztás (7,5W) mellett. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm.

A különböző típusú ventilátorok mindegyikénél találhatnak olyan megoldásokat, amelyek az adott felszerelési lehetőségekben az igényelt tudással rendelkeznek. (pl.: páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátor plafonra szerelhető kivitelben)Amennyiben fontos szempont a halk működés fürdőszoba, vagy WC ventilátoránál, már erre is sok megoldással állnak rendelkezésre az új technológiák.

Kivitel szempontjából többféle külső, és színárnyalat közül választhatnak a vásárlók, akár az egészen modern, inox előlappal rendelkező, akár a hagyományosabb szellőzőrácsos kivitelt is szeretnék otthonukban, munkahelyükön látni. Akár az építkezésnél, akár utólag kerül beszerelésre a WC elszívó ventilátor, ablak meglétével egyidejűleg hatékony segítség a téli és átmeneti időszakok szellőzési problémáinak megoldásában. Ablak nélküli helyiségekben pedig elengedhetetlen a használata minden évszakban. Többféle típus, többféle funkcióval áll az érdeklődők rendelkezésére.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az elszívó ventilátorok kiválasztásában elakadt, vagy nem tudja a WC szagelszívó beszerelés lépéseit, kérje szakértőnk segítségét, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

elszívó ventilátor fajtái kiválasztása

Elszívó ventilátor felhasználási területei

Szellőztető rendszerek nem csak ipari méretekben, hanem lakossági igényeknek megfelelő...

Etaline ipari csőventilátor

Csőventilátor kiválasztása és felhasználási területei

A csőventilátor kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy milyen helyiségben van szükség...

ventilátor választás

Ventilátor választás – hogyan válasszon ventilátort – 1. rész

Milyen ventilátort vegyek? Áporodott a levegő az előszobában vagy a...

Ventilatorbolt.hu