wc elszívó ventilátor beépítése

WC elszívó ventilátor kiválasztása

A WC elszívó ventilátor nagy segítség, akár otthoni, akár munkahelyi környezetben, amennyiben nincsen más mód a helyiség szellőztetésére, esetleg páramentesítésére.

Mielőtt ezt a technológiát, ezt a megoldási formát kifejlesztették, sajnos sok mellékhelyiség maradt szellőztethetetlen formában, legyen szó lakóházakról, közintézményekről. Sajnálatos, hogy sok közintézményben ma is találkozhatunk hasonló jelenséggel, amelyet csak egy felújítás, átalakítás tudna megoldani. Új építésű ingatlanoknál, legyen szó ipari, vagy magán ingatlanról, mindenképpen szükséges előre tervezni ezzel a megoldási formával is, akár abban az esetben is, ha a szellőzés ablaknyitással megoldható, hiszen sok esetben nem csak az adott környezetben előforduló szaghatásokkal, hanem párával is számolni kell, és téli időszakban nem lehet megoldás a folyamatos ablaknyitással történő szellőztetés.

Amikor elérkezik az ideje, hogy WC elszívó ventilátorra van szükségük, az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük a kiválasztás, és a megvásárlás előtt. Akár otthoni, akár ipari területre van szükség a használatára, ugyanezen dolgokat kell átgondolniuk.

Milyen típusú WC elszívó ventilátorok kaphatóak?

Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátor

 • Normál WC ventilátorok, akár oldalfalra, akár mennyezetre szerelhető változatban, amelyeket vagy a villanykapcsolóval, vagy külön beszerelhető kapcsolóval lehet működtetni.
 • Időzítő elektronikával felszerelt ventilátorok, amikor nem csak arra van szükség, hogy manuálisan bekapcsolható legyen a készülék, hanem arra is, hogy meghatározott időközönként kapcsoljon be a szellőztető berendezés.
 • Páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátorok. Ahogy a nevéből is adódik, ezek a készülékek érzékelik az adott helyiségben lévő páratartalmat, és amennyiben azok átlépik a megengedett mértéket, a berendezés bekapcsol.
 • Időzítő és páraérzékelő elektronikával is ellátott készülékek. A fent leírt módok mindegyikét képesek ellátni.
 • Mozgás érzékelő elektronikával rendelkező WC elszívó ventilátor, amely mozgás érzékelés hatására lép működésbe.

A WC elszívó ventilátor kiválasztásának főbb szempontjai

 • Mekkora helyiségbe szeretnének az elszívó ventilátort beszereltetni? Általában az otthoni WC-k nem túlságosan nagy méretűek, viszont, ha a fürdőszobával együtt van a WC, és úgy szeretnének ventilátort, akkor nagyobb légköbméterrel kell számolni. A helyiség nagysága értelem szerűen felveti a kérdést, hogy 1 ventilátor elég lesz-e, vagy többre van szükségük. Esetleg nagyobb méretű ventilátor szükséges az adott helyiségbe.
 • Hogyan tudják megoldani a levegő elvezetését? Közvetlenül a szabadba vezetve, vagy szükséges a légcsatornás megoldás.
 • Oldalfali, vagy plafonra való felszerelés a megoldható.
 • Mi miatt szükséges a WC ventilátor beszerelése. Szimplán szellőztetés megoldására, vagy elsősorban páramentesítésre.
 • Rendelkezik-e az adott készülék visszacsapó szeleppel, zsaluval, vagy külön kell megvásárolni azt hozzá.

Fürdőszoba és WC szellőztető ventilátorainkat itt találja: Kattintson IDE

 • Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátorVokker fürdőszoba wc ventilátor

  Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapággyal

  Ár: 6 579 Ft11 367 Ft (ÁFA-val)

  Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapágyazással. Választható időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása
 • VENTS MA zsalus ventilátor

  VENTS MATL zsalus ventilátor időzítővel

  Ár: 14 900 Ft18 641 Ft (ÁFA-val)

  MATL zsalus ventilátor időzítő áramkörrel és golyós csapággyal szerelt. Automatikusan záródó zsalu gondoskodik a levegő visszaáramlásának megakadályozásáról. Oldalfalra és mennyezetre szerelhető. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm

  Opciók választása
 • Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátorSolo Plus radiális fürdőszoba ventilátor légszállítása

  Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor

  Ár: 24 729 Ft39 408 Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor húzózsinóros, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. Falon kívüli vagy süllyesztett szerelésre is alkalmas, több lakószinten keresztül történő szellőztetésnél is használható. Beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. A szűrő nem tartozéka a ventilátornak! Csőcsatlakozás: 100mm.

  Opciók választása
 • Helios M1 fürdőszoba WC ventilátorHelios M1 fürdőszoba WC ventilátor

  Helios M1 Minivent ventilátor

  Ár: 32 004 Ft104 394 Ft (ÁFA-val)

  Helios M1 Minivent ultra halk ventilátor, golyós csapágyazással. Fürdőszoba WC szellőztetésre kiváló, magas minőségű ventilátor. Mindegyik M1 típus gyárilag két fokozattal rendelkezik. A kiváló légszállítás mellett a kategória legjobb nyomásteljesítményével rendelkezik, mellyel jóval a többiek előtt jár. A Helios ultraSilence® technológia gondoskodik az egyenletes járásról és az alacsony zajszintről. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása

A különböző típusú ventilátorok mindegyikénél találhatnak olyan megoldásokat, amelyek az adott felszerelési lehetőségekben az igényelt tudással rendelkeznek. (pl.: páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátor plafonra szerelhető kivitelben)

Amennyiben fontos szempont a halk működés fürdőszoba, vagy WC ventilátoránál, már erre is sok megoldással állnak rendelkezésre az új technológiák.

Kivitel szempontjából többféle külső, és színárnyalat közül választhatnak a vásárlók, akár az egészen modern, inox előlappal rendelkező, akár a hagyományosabb szellőzőrácsos kivitelt is szeretnék otthonukban, munkahelyükön látni.

Akár az építkezésnél, akár utólag kerül beszerelésre a WC elszívó ventilátor, ablak meglétével egyidejűleg hatékony segítség a téli és átmeneti időszakok szellőzési problémáinak megoldásában. Ablak nélküli helyiségekben pedig elengedhetetlen a használata minden évszakban. Többféle típus, többféle funkcióval áll az érdeklődők rendelkezésére.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az elszívó ventilátorok kiválasztásában elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház