Melyik WC szagelszívót válasszam?

wc elszívó ventilátor beépítése

A megfelelő WC szagelszívó ventilátor kiválasztásának szempontjai

A WC szagelszívó ventilátor nagy segítség, akár otthoni, akár munkahelyi környezetben, amennyiben nincsen más mód a helyiség szellőztetésére, esetleg páramentesítésére.

Mielőtt ezt a technológiát, ezt a megoldási formát kifejlesztették, sajnos sok mellékhelyiség maradt szellőztethetetlen formában, legyen szó lakóházakról, közintézményekről.

Sajnálatos, hogy sok közintézményben ma is találkozhatunk hasonló jelenséggel, amelyet csak egy felújítás, átalakítás tudna megoldani.

Új építésű ingatlanoknál, legyen szó ipari, vagy magán ingatlanról, mindenképpen szükséges előre tervezni ezzel a megoldási formával is, akár abban az esetben is, ha a szellőzés ablaknyitással megoldható, hiszen sok esetben nem csak az adott környezetben előforduló szaghatásokkal, hanem párával is számolni kell, és téli időszakban nem lehet megoldás a folyamatos ablaknyitással történő szellőztetés. 

Amikor elérkezik az ideje, hogy WC elszívó ventilátorra van szükségük és megszeretnék oldani a WC szellőztetés problémáját, az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük a kiválasztás, és a megvásárlás előtt. Akár otthoni, akár ipari területre van szükség a használatára, ugyanezen dolgokat kell átgondolniuk.

Milyen típusú WC elszívó ventilátorok kaphatóak?Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátor

A WC elszívó ventilátor kiválasztásának főbb szempontjai

  • Mekkora helyiségbe szeretnének az elszívó ventilátort beszereltetni? Általában az otthoni WC-k nem túlságosan nagy méretűek, viszont, ha a fürdőszobával együtt van a WC, és úgy szeretnének ventilátort, akkor nagyobb légköbméterrel kell számolni. A helyiség nagysága értelem szerűen felveti a kérdést, hogy 1 ventilátor elég lesz-e, vagy többre van szükségük. Esetleg nagyobb méretű ventilátor szükséges az adott helyiségbe.
  • Hogyan tudják megoldani a levegő elvezetését? Közvetlenül a szabadba vezetve, vagy szükséges a légcsatornás megoldás.
  • Oldalfali, vagy plafonra való felszerelés a megoldható.
  • Mi miatt szükséges a WC ventilátor beszerelése. Szimplán szellőztetés megoldására, vagy elsősorban páramentesítésre.
  • Rendelkezik-e az adott készülék visszacsapó szeleppel, zsaluval, vagy külön kell megvásárolni azt hozzá.

Fürdőszoba és WC szellőztető ventilátorainkat itt találja: Kattintson IDE

A különböző típusú ventilátorok mindegyikénél találhatnak olyan megoldásokat, amelyek az adott felszerelési lehetőségekben az igényelt tudással rendelkeznek. (pl.: páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátor plafonra szerelhető kivitelben)Amennyiben fontos szempont a halk működés fürdőszoba, vagy WC ventilátoránál, már erre is sok megoldással állnak rendelkezésre az új technológiák.

Kivitel szempontjából többféle külső, és színárnyalat közül választhatnak a vásárlók, akár az egészen modern, inox előlappal rendelkező, akár a hagyományosabb szellőzőrácsos kivitelt is szeretnék otthonukban, munkahelyükön látni. Akár az építkezésnél, akár utólag kerül beszerelésre a WC elszívó ventilátor, ablak meglétével egyidejűleg hatékony segítség a téli és átmeneti időszakok szellőzési problémáinak megoldásában. Ablak nélküli helyiségekben pedig elengedhetetlen a használata minden évszakban. Többféle típus, többféle funkcióval áll az érdeklődők rendelkezésére.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az elszívó ventilátorok kiválasztásában elakadt, vagy nem tudja a WC szagelszívó beszerelés lépéseit, kérje szakértőnk segítségét!

Kövessenek minket a közösségi médiában is!

linkedin pinterest instagram_003

facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.