wc elszívó ventilátor beépítése

WC elszívó ventilátor kiválasztása

WC elszívó ventilátorok

A WC szagelszívó ventilátor nagy segítség, akár otthoni, akár munkahelyi környezetben, amennyiben nincsen más mód a helyiség szellőztetésére, esetleg páramentesítésére.

Mielőtt ezt a technológiát, ezt a megoldási formát kifejlesztették, sajnos sok mellékhelyiség maradt szellőztethetetlen formában, legyen szó lakóházakról, közintézményekről.

Sajnálatos, hogy sok közintézményben ma is találkozhatunk hasonló jelenséggel, amelyet csak egy felújítás, átalakítás tudna megoldani.

Új építésű ingatlanoknál, legyen szó ipari, vagy magán ingatlanról, mindenképpen szükséges előre tervezni ezzel a megoldási formával is, akár abban az esetben is, ha a szellőzés ablaknyitással megoldható, hiszen sok esetben nem csak az adott környezetben előforduló szaghatásokkal, hanem párával is számolni kell, és téli időszakban nem lehet megoldás a folyamatos ablaknyitással történő szellőztetés. 

Amikor elérkezik az ideje, hogy WC elszívó ventilátorra van szükségük és megszeretnék oldani a WC szellőztetés problémáját, az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük a kiválasztás, és a megvásárlás előtt. Akár otthoni, akár ipari területre van szükség a használatára, ugyanezen dolgokat kell átgondolniuk.

Milyen típusú WC elszívó ventilátorok kaphatóak?Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátor

 • Normál WC ventilátorok, akár oldalfalra, akár mennyezetre szerelhető változatban, amelyeket vagy a villanykapcsolóval, vagy külön beszerelhető kapcsolóval lehet működtetni.
 • Időzítő elektronikával felszerelt ventilátorok, amikor nem csak arra van szükség, hogy manuálisan bekapcsolható legyen a készülék, hanem arra is, hogy meghatározott időközönként kapcsoljon be a szellőztető berendezés.
 • Páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátorok. Ahogy a nevéből is adódik, ezek a készülékek érzékelik az adott helyiségben lévő páratartalmat, és amennyiben azok átlépik a megengedett mértéket, a berendezés bekapcsol.
 • Időzítő és páraérzékelő elektronikával is ellátott készülékek. A fent leírt módok mindegyikét képesek ellátni.
 • Mozgás érzékelő elektronikával rendelkező WC elszívó ventilátor, amely mozgás érzékelés hatására lép működésbe.

A WC elszívó ventilátor kiválasztásának főbb szempontjai

 • Mekkora helyiségbe szeretnének az elszívó ventilátort beszereltetni? Általában az otthoni WC-k nem túlságosan nagy méretűek, viszont, ha a fürdőszobával együtt van a WC, és úgy szeretnének ventilátort, akkor nagyobb légköbméterrel kell számolni. A helyiség nagysága értelem szerűen felveti a kérdést, hogy 1 ventilátor elég lesz-e, vagy többre van szükségük. Esetleg nagyobb méretű ventilátor szükséges az adott helyiségbe.
 • Hogyan tudják megoldani a levegő elvezetését? Közvetlenül a szabadba vezetve, vagy szükséges a légcsatornás megoldás.
 • Oldalfali, vagy plafonra való felszerelés a megoldható.
 • Mi miatt szükséges a WC ventilátor beszerelése. Szimplán szellőztetés megoldására, vagy elsősorban páramentesítésre.
 • Rendelkezik-e az adott készülék visszacsapó szeleppel, zsaluval, vagy külön kell megvásárolni azt hozzá.

Fürdőszoba és WC szellőztető ventilátorainkat itt találja: Kattintson IDE

 • Silent elszívó ventilátor Kis fogyasztású, halk Silent elszívó ventilátorSilent elszívó ventilátor zajszint

  Vent Axia SILENT 100 elszívó ventilátor

  Ár: 24 135Ft24 884Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia Silent 100 extra halk, alacsony fogyasztású fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapággyal, 2 sebességfokozattal, visszacsapó szeleppel szerelt. Alap és időzítős változatban rendelhető. Mindössze 4,3W teljesítményfelvétel és 14dBA zajszinttel rendelkezik alap sebességen.

 • Centra DC motoros energiatakarékos ventilátorVent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor méretei

  Vent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor

  Ár: 28 033Ft35 166Ft (ÁFA-val)

  Energiatakarékos ventilátor DC motorral, folyamatos üzemű ventilátor, 2 féle állítható normál sebességgel és egy emelt teljesítménnyel, oldalfali, mennyezeti vagy ablakba építésre. Alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. A páraérzékelős ventilátor jelölése: “TH” Csőcsatlakozás: 100mm.

 • Helios M1 fürdőszoba WC ventilátorHelios M1 Minivent fürdőszobai ventilátor

  Helios M1 Minivent ventilátor

  Ár: 32 609Ft106 538Ft (ÁFA-val)

  Helios M1 Minivent ultra halk ventilátor, golyós csapágyazással. Fürdőszoba WC szellőztetésre kiváló, magas minőségű ventilátor. Mindegyik M1 típus gyárilag két fokozattal rendelkezik. A kiváló légszállítás mellett a kategória legjobb nyomásteljesítményével rendelkezik, mellyel jóval a többiek előtt jár. A Helios ultraSilence® technológia gondoskodik az egyenletes járásról és az alacsony zajszintről. Csőcsatlakozás: 100-120mm

 • vent-axia_svara_axialis_kisventilator

  Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor

  Ár: 67 860Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor energiatakarékos EC motorral (Lo-Carbon technológia) felszerelt axiális kisventilátor. Rendelkezik időzítő, páraérzékelő és fényérzékelő elektronikával. Applikációval vezérelhető.  Extra csendes működés, alacsony fogyasztás. 100 mm csőcsatlakozással.

A különböző típusú ventilátorok mindegyikénél találhatnak olyan megoldásokat, amelyek az adott felszerelési lehetőségekben az igényelt tudással rendelkeznek. (pl.: páraérzékelő elektronikával ellátott WC elszívó ventilátor plafonra szerelhető kivitelben)Amennyiben fontos szempont a halk működés fürdőszoba, vagy WC ventilátoránál, már erre is sok megoldással állnak rendelkezésre az új technológiák.

Kivitel szempontjából többféle külső, és színárnyalat közül választhatnak a vásárlók, akár az egészen modern, inox előlappal rendelkező, akár a hagyományosabb szellőzőrácsos kivitelt is szeretnék otthonukban, munkahelyükön látni. Akár az építkezésnél, akár utólag kerül beszerelésre a WC elszívó ventilátor, ablak meglétével egyidejűleg hatékony segítség a téli és átmeneti időszakok szellőzési problémáinak megoldásában. Ablak nélküli helyiségekben pedig elengedhetetlen a használata minden évszakban. Többféle típus, többféle funkcióval áll az érdeklődők rendelkezésére.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az elszívó ventilátorok kiválasztásában elakadt, vagy nem tudja a WC szagelszívó beszerelés lépéseit, kérje szakértőnk segítségét!

Kövessenek minket a közösségi médiában is!

linkedin pinterest instagram_003

facebook ikon

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

légkondi

Mennyezeti ventilátor vagy légkondi?

Mennyezeti ventilátor Vs. légkondi Ez a kérdés mindenki fejében megfordul,...

nagykonyhai szelloztetes

Fontos szempontok nagykonyhai elszívó rendszerek kiépítése esetén

A nagykonyhai elszívó berendezések már a helyiség tervezésnél kulcsfontosságúak. Ha...

Ventilátorbolt Légbevezetők szerepe a szellőztetésben cikk kép

Légbevezető pára és penész ellen

Hogyan lépjen fel a penész ellen Penész ellen légbevezetővel. A...