Fürdőszoba elszívó ventilátor időzítővel

Időzítős ventilátor választása sokkal kényelmesebbé és automatizálttá teszi az otthonunk szellőztetését. Nem kell figyelnünk arra, hogy a párás vagy kellemetlen levegő elszívását elindítsuk, hiszen időzítő elektronikával ezt előre szabályozhatjuk. Hogyan működik az időzítős ventilátor? TOVÁBB OLVASOM

ÚJ
36 990Ft49 990Ft (Áfa-val)
18 783Ft33 769Ft (Áfa-val)
-40%
13 343Ft19 660Ft (Áfa-val)
54 483Ft158 496Ft (Áfa-val)
45 382Ft66 832Ft (Áfa-val)
19 164Ft33 769Ft (Áfa-val)
28 816Ft43 167Ft (Áfa-val)

Időzítő elektronika működése

Timer A2V2TV időzítő elektronika állítható kikapcsolási késleltetésselAhogy az időzítős ventilátor nevében is benne van, be tudjuk időzíteni az elszívó berendezés működését. Ez azt jelenti, hogy egy előre beállított idő után magától kikapcsol a ventilátor. Amikor időzítő (vagy páraérzékelő) elektronikával felszerelt elszívó berendezést vásárolunk, akkor általában a villanykapcsolóval kötik össze a ventilátort.

Ez azt jelenti, hogy az hozza működésbe a ventilátort, hogy a helyiségbe belépve felkapcsoljuk a világítást. Majd ezt követően előre be lehet állítani azt az időtartamot, ameddig a ventilátor szellőztet. Jellemzően 5-30 perc közötti időintervallumot tudunk beállítani.

Energiatakarékos ventilátor

Miért előnyös időzítős ventilátor mellett dönteni? Mivel a ventilátor csak abban az esetben kapcsol be, amikor szükség van rá, és akkor kapcsol ki, amikor már ideális a helyiség levegője, ezért energiatakarékos és költséghatékony megoldás. Ráadásul biztosan nem fordul elő, hogy elfelejtjük bekapcsolni vagy kikapcsolni a ventilátort. A megfelelő szellőztetés pedig tudjuk, hogy elengedhetetlen az otthonunk egészséges levegője miatt. A páralecsapódás következtében kialakuló penészesedés vagy dohosodás nem csak az épületben okozhat károkat, hanem az egészségre is rendkívül ártalmasak.

Időzítős ventilátor beszerelése

Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátor

Szerencsére egy háztartási elszívó bekötése nem nagy ördöngösség. A légcsatorna előkészítése után a vezetékeket el kell vezetni a ventilátorig. NAGYON FONTOS: A hálózati vezetékeket MINDIG feszültségmentes állapotban kell szerelni és a ventilátort bekötni! Első lépésként kapcsoljuk le a helyiség biztosítékát!

Most jön a logikai játék: a fekete vezeték a fázis, ezt az L jelzéshez kell bekötni a sorkapocsba. A kék vezetéket (0) az N jelzéshez, a barna vezetéket pedig, ami a kapcsolt fázis, a T jelzéshez kell bekötni. A barna vezetékre akkor van szükség, ha külön egy kapcsoló segítségével (például világítással egybekötve) szeretnénk működtetni a ventilátort. Ezt követően helyezzük áram alá a ventilátort, vagyis kapcsoljuk fel a helyiség biztosítékát!

Ellenőrizzük a hálózati fázist a vezetékekben egy fázisceruzával! A fekete vezetéken kell a fázis mérnünk, de a kéken nem. A barna vezetékben, vagyis a kapcsolt fázisban csak akkor van feszültség, ha az ehhez bekötött kapcsoló bekapcsolt állapotban van. Le kell tesztelni, hogy megfelelően elindul a ventilátor, ha felkapcsoljuk a kapcsolót, illetve a beállított időzítésnek megfelelően kikapcsol-e? Ha minden rendben van, akkor a ventilátor működésre készen áll!

Amennyiben kérdései merülnek fel az időzítős WC elszívó ventilátor vásárlása előtt, keresse bátran szakértő kollégáinkat!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.