Radiális ventilátor kínálatunk fürdőszobába

Radiális ventilátor beszerelését abban az esetben ajánljuk, amennyiben a csőszakasz hossza több mint 1-1,5 méter. Ilyenkor egy sima axiális ventilátor nem biztos, hogy megfelelő légcserét tud biztosítani. Azonban nem csak hosszabb csőszakasznál, hanem több szintes épület szellőztetésénél is ezt érdemes beszerelni. TOVÁBB OLVASOM

A radiális ventilátor tulajdonságai

CEK Fischbach külső motoros radiális ventilátor méretei

Mit kell tudnunk a radiális ventilátor típusokról általában? Alapvetően abban különböznek az axiális típustól, hogy nagyobb teljesítményre képesek, strapabíróbbak, hosszabb ideig bírják. Nem véletlen, hogy ipari felhasználás esetén is akkor alkalmaznak radiális ventilátorokat, amikor nagyobb teljesítményre van szükség és/vagy speciális körülményeknek kell megfelelnie a berendezésnek (például magas hőmérséklet nagykonyhában vagy magas porkoncentráció egy ipari csarnokban).

Onnan lehet felismerni a radiális ventilátor típust, hogy a külső burkolata csigaházhoz hasonló, mert a levegőt a tengelyre merőlegesen fújja ki. A mindennapokban megtalálható például a hajszárítóban vagy a légkondiban.

Radiális fürdőszoba ventilátorok jellemzői

centrif-duo-plus radialis furdoszoba ventilator

A lakossági felhasználásra gyártott radiális típusok kis és közepes helyiségek szellőztetésére alkalmasak. Leginkább fürdőszobába, de mellékhelyiségbe vagy mosókonyhába szokták beépíteni. A radiális légáram kialakítása miatt magasabb nyomáson képes üzemelni, így több szintes épületek szellőztetésére is használható hosszabb csőszakaszok esetén is.

Oldalfalra és mennyezetre is szerelhetőek köszönhetően a golyóscsapágyas motornak. Többféle lapátozással elérhetőek (előrehajló vagy hátrahajló). Attól függően, hogy milyen igényeink vannak számos extrát is nyújtanak: ilyen a páraérzékelő, időkapcsoló, utószellőztető funkció, húzózsinór. A zajszintjük is alacsony, nem kell attól tartani, hogy megzavarja a család nyugalmát. A golyós csapágyas motor pedig garantálja a hosszabb élettartamot.

A ventilátorokhoz akár könnyen tisztítható szűrőt is kapunk, így meg tudjuk előzni a ventilátor elpiszkolódását. Beépítésüket akár házilag is megoldhatjuk, még több szintes épület esetében is.

Amennyiben megbízható, nagyobb teljesítményű elszívó ventilátorra van szüksége vagy hosszabb csőszakaszba kell beépítenie, mindenképpen érdemes radiális ventilátor kínálatunkból választania.

Ha bizonytalan a megfelelő készülék kiválasztásában vagy a beépítéssel kapcsolatban van kérdése, forduljon kollégáinkhoz! További hasznos tanácsokért pedig töltse le ingyenes fürdőszoba szellőztetés kisokosunkat e-mailben! KATTINTSON IDE!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.