Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető tulajdonságai

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek. Manapság egyre népszerűbb a hővisszanyerős szellőztetés, hiszen ez egy modern, energiatakarékos és mindenekelőtt hatékony módja a szellőztetésnek. Szerencsére nem csak azoknak van lehetősége kiépíteni egy ilyen rendszert, akik még építkezés előtt állnak. Van mód utólagos installálásra is egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető vásárlásával. Ennek a beszerelése jóval egyszerűbb feladat, mint a központi rendszer kivitelezése. TOVÁBB OLVASOM

 

Kérjen árajánlatot szellőztető rendszer tervezésére, és kiépítésére szakértőnktől!
kérjen ajánlatot

VENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélő felépítése

Kompakt, könnyen beszerelhető szellőztető berendezés

Ahogy a neve is mutatja, az egyhelyiséges szellőztető gépek egyetlen helyiség légcseréjét tudják biztosítani. Ez átlagosan maximum 30 nm2 alapterületű helyiséget jelent a gyakorlatban. Ha emellett döntünk, számos előnnyel számolhatunk. Mivel ezek a berendezések nem egy teljes épület központi szellőztetését látják el, sokkal kisebb, kompakt méretűek. Ami azt jelenti, hogy a beszerelésük rendkívül egyszerű, akár házilag is megoldható. Annál is inkább, mert az ilyen szellőztetéshez nincs szükség légcsatorna hálózat kiépítésére mint egy központi rendszer esetében.

Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetés

További előnye, hogy működése halk és energiatakarékos. Mivel a hővisszanyerős szellőztető rendszer működésének az lényege, hogy a helyiség szellőztetése során a kintről beszívott friss levegőt fűtési szezonban csak azután juttatja be a helyiségbe, hogy azt egy hőcserélő egységen keresztül felmelegíti a kívánt hőmérsékletűre. Nyári üzemmódban pedig az éjszakai kinti hűvösebb levegővel tudjuk hatékonyan hűteni az épületet a nappali hőség után.

Egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető hatékonysági foka alig marad el a központi szellőztetésre alkalmas társaitól: akár 74%-os hővisszanyerésre is képesek.

A légszállítási igény helyes felmérése

Egy helyiséges hővisszanyerős szellőztető kategória

Mindegy azonban, hogy milyen szellőztetőt szeretnénk beszerelni, a kiválasztásban kulcsfontosságú a légszállítási igény meghatározása. Soha ne a normál légszállítási igényünkhöz mérten válasszunk gépet!

Hiszen ez csak egy átlagérték, intenzívebb használatnál akár 30%-kal nagyobb teljesítményre is szükség lehet. Ha a beépített gép maximum teljesítménye csupán az átlagos légszállítási igényeket tudja kiszolgálni, akkor nem lesz sem hatékony, sem energiatakarékos a működése.

Ezek a legfontosabb kérdések,amiket át kell gondolni vásárlás előtt:

  • mennyi a szükséges légcsere mértéke a szellőztetendő helyiségben vagy épületben?
  • mekkora a helyiség vagy lakás mérete?
  • hogyan tudjuk beépíteni a berendezést?
  • milyen funkcióval bír az adott helyiség?
  • hány ember tartózkodik átlagosan a lakásban?

 

Mivel egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetés hosszú távú befektetés, ezért érdemes a beszerzés előtt szakemberrel konzultálni a megfelelő gép kiválasztásának érdekében. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésre!

Töltse le 15 oldalas ingyenes PDF útmutatónkat a hővisszanyerős szellőztető rendszerek kivitelezéséről! Kattintson ide!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató