Mennyezeti ventilátor kínálatunkban

A mennyezeti ventilátoroknak sok előnyös tulajdonságuk van, ami miatt érdemes ilyen típusú szellőztető berendezést választanunk otthonunkba. Egy plafon ventilátor nem csak nyáron, hanem télen is hasznos segítséget jelent, felszerelése viszonylag egyszerű és egy klímához képest költséghatékony. Bizonyos mennyezeti ventilátorok távirányítós modellként is kaphatóak, ami sokkal kényelmesebb használatot biztosít. A kiválasztásánál azonban fontos néhány szempontot figyelembe vennünk, hogy ne okozzon csalódást a későbbiekben. TOVÁBB OLVASOM

Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
29 550Ft (Áfa-val)
47 233Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
119 990Ft149 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
49 990Ft (Áfa-val)
21 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)

Mennyezeti ventilátorok kínálatunkban széles választékkal elérhetőek

A mennyezeti ventilátor kiválasztása

Egyik előnye, hogy egy mennyezeti ventilátor felszerelése nem okoz nagyobb problémát, nem igényel különösebb bontást. Működése csendes, diszkrét és nincs útban sem. A plafon ventilátorok megjelenése esztétikus, többféle méretből és színből választhatunk, így biztosan találunk az otthonunk stílusához illeszkedőt. 

Másik előnye, hogy a világítást is megoldhatjuk, ha a mennyezeti ventilátor lámpával is felszerelt. Amit szem előtt kell tartanunk csillár ventilátor vásárlásakor, az a berendezés súlya. Szakértővel érdemes konzultálni, hogy a mennyezet elbírja –e a plafon ventilátort. A lámpával felszerelt mennyezeti ventilátor beszerelését mindig szakember végezze és figyeljünk arra is, hogy az egyes funkciók külön-külön szabályozhatóak legyenek (világítás, lapátok mozgatása).

Mindig a helyiség méretéhez és belmagasságához megfelelő teljesítményű ventilátort válasszunk, mert csak így tudja biztosítani az ideális hűtést, légáramoltatást. Sokan elfelejtkeznek a belmagasságról, pedig egy magasabb helyiségben ez megnövelheti a szükséges légköbméterre vetített teljesítményt. De a túl alacsony belmagasság is problémát jelenthet. A helyiség mérete miatt lehet, hogy nem elég egyetlen ventilátor felhelyezése.

A helyiség fekvése is befolyásolhatja, hogy milyen teljesítményű plafon ventilátor felszerelése lesz a megfelelő. Nyáron egy déli fekvésű helyiség gyorsabban melegszik, mint egy hűvösebb északi fekvésű szoba. Ebben az esetben kisebb teljesítmény is elegendő lehet ugyanakkora négyzetméter esetén. Ezzel pénzt spórolhatunk.

A mennyezeti ventilátor felszerelése során a lapát átmérők méretét ne hagyjuk figyelmen kívül, különben előfordulhat, hogy a már felszerelt dekorációba, világítótestbe ütközik majd forgás közben. Ezért még a berendezés választása előtt mérjük le, mennyi helye lesz a ventilátornak.

A mennyezeti ventilátor további előnyei

Plusz kényelmi funkció, hogy bizonyos modelleknél a mennyezeti ventilátor távirányítós kivitelben is kapható. Így kedvünkre szabályozhatjuk, hogy mikor van szükség a levegő áramoltatására a lakásban. Nyáron azonnal hűsít, télen pedig a meleg levegőt egyenletesen keveri a helyiségben, így az mindenhová eljut. Előnyként említhetjük, hogy allergiás tüneteket nem okoz szemben egy légkondícionáló berendezéssel, amire sokan allergiásak. Webáruházunkban válogathat a mennyezeti ventilátor alkatrészek között is!

Végül egy fontos szempontot ki kell emelnünk: a biztonságot. Működés közben sem kisgyermek, sem háziállat ne férhessen hozzá, mert ez komoly balesetet okozhat!

Nézze meg a kapcsolódó szakmai cikkeinket!

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!
linkedin pinterest instagram_003facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.