Mennyezeti ventilátor

Mennyezeti ventilátor kínálatunkban

A mennyezeti ventilátoroknak sok előnyös tulajdonságuk van, ami miatt érdemes ilyen típusú szellőztető berendezést választanunk otthonunkba. Egy plafon ventilátor nem csak nyáron, hanem télen is hasznos segítséget jelent, felszerelése viszonylag egyszerű és egy klímához képest költséghatékony. Bizonyos mennyezeti ventilátorok távirányítós modellként is kaphatóak, ami sokkal kényelmesebb használatot biztosít. A kiválasztásánál azonban fontos néhány szempontot figyelembe vennünk, hogy ne okozzon csalódást a későbbiekben. TOVÁBB OLVASOM

 • DSEL 2 fokozatváló és irányváltó kapcsoló

  DSEL 2 Helios fokozat és irányváltó kapcsoló

  Ár: 14 686 Ft (ÁFA-val)

  DSEL 2 Helios fokozat- és irányváltó kapcsoló Helios ventilátorokhoz. Kétfokozatú ventilátorok fordulatszám változtatására vagy irányváltó kapcsolóként használható pl. mennyezeti ventilátorokhoz.

 • CF-56 plafon ventilátormennyezeti ventilátor kiválasztása

  CF-48 plafon ventilátor

  Ár: 16 563 Ft (ÁFA-val)

  A CF-48 mennyezeti ventilátor 3db fehér fém lapáttal rendelkezik, valamint 5 fokozatú kapcsolóval, hőbiztosítékkal. Maximális légszállítása: 11400m3/h, 60W, A plafon ventilátor lapát átmérője: 122cm

 • CF-56 plafon ventilátormennyezeti ventilátor kiválasztása

  CF-56 plafon ventilátor

  Ár: 18 148 Ft (ÁFA-val)

  A CF-56 plafon ventilátor fehér fém lapátokkal rendelkezik, valamint 5 fokozatú kapcsolóval, hőbiztosítékkal. Maximális légszállítása: 13200m3/h, 60W, A mennyezeti ventilátor lapát átmérője: 140cm

 • HI-LINE mennyezeti ventilátor

  Vent-Axia HI-LINE 90 mennyezeti ventilátor

  Ár: 22 529 Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 90 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 8100m³/h, 60W, lapátátmérő: 900mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • VENTS SHD52-4C3LW mennyezeti ventilátor

  VENTS SHD52-4C3LW mennyezeti ventilátor

  Ár: 24 119 Ft (ÁFA-val)

  A VENTS SHD52-4C3LW mennyezeti ventilátor 4 lapáttal és 3 lámpával rendelkezik. Kedvező árú 3 sebességes plafonra szerelhető ventilátor fehér színben.

 • HI-LINE mennyezeti ventilátor

  Vent-Axia HI-LINE 120 mennyezeti ventilátor

  Ár: 26 367 Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 120 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 12600m³/h, 60W, lapátátmérő: 1200mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • Out StockVENTS SHD52-4C4L mennyezeti ventilátor

  VENTS SHD52-4C4L mennyezeti ventilátor

  Ár: 26 532 Ft (ÁFA-val)

  A VENTS SHD52-4C4L mennyezeti ventilátor 4 lapáttal és 4 lámpával rendelkezik. Kedvező árú 3 sebességes plafonra szerelhető ventilátor fényes réz színben.

 • HI-LINE mennyezeti ventilátorVent-axia Ltd.

  Vent-Axia HI-LINE 140 mennyezeti ventilátor

  Ár: 26 801 Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 140 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 15000m³/h, 60W, lapátátmérő: 1400mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  Ár: 27 381 Ft (ÁFA-val)

  TSW 03 fordulatszám szabályzó Helios ventilátorokhoz. Kompakt falon kívüli 5 fokozatú fordulatszám szabályzó elektronika kisebb ventilátorokhoz, max. terhelhetőség: 0,35A, védelem: IP20.

 • Out StockVENTS SHD52-5C5L mennyezeti ventilátor

  VENTS SHD52-5C5L mennyezeti ventilátor

  Ár: 30 151 Ft (ÁFA-val)

  A SHD52-5C5L mennyezeti ventilátor 5 lapáttal és 5 lámpával rendelkezik. Kedvező árú 3 sebességes plafonra szerelhető ventilátor fényes réz színben.

 • Out Stock
  Palao szürke mennyezeti ventilátor

  PALAO szürke mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 357 Ft (ÁFA-val)

  PALAO magas minőségű, szürke színű, 6 lapátos mennyezeti ventilátor lámpával, acél házas motorral, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Out Stock
  Palao fehér mennyezeti ventilátor

  PALAO fehér mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 357 Ft (ÁFA-val)

  PALAO magas minőségű, fehér színű, 6 lapátos mennyezeti ventilátor lámpával, acél házas motorral, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Palao-nikkel-mennyezetiPalao nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

  PALAO nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 357 Ft (ÁFA-val)

  PALAO nikkel magas minőségű 6 lapátos, lámpás mennyezeti ventilátor nikkel színű acél házzal, juhar színű fa lapátokkal, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Palao mennyezeti ventilátor lámpával barna

  PALAO mennyezeti ventilátor lámpával barna

  Ár: 35 357 Ft (ÁFA-val)

  PALAO mennyezeti ventilátor lámpával magas minőségű, barna színű, 6 lapátos, acél házas motorral, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Galaxy mennyezeti ventilátor cseresznye színű lapátokkalGalaxy mennyezeti ventilátor tölgy színű lapátokkal

  Galaxy mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 560 Ft (ÁFA-val)

  Galaxy mennyezeti ventilátor lámpával szerelt, 5 megfordítható lapáttal rendelkezik cseresznye és tölgy színben. 3 sebességes, húzózsinorral kapcsolható a világítás és a sebességfokozat. Forgásiránya változtatható. A mennyezeti ventilátor átmérője: 132cm.

 • Out Stock
  Palao színes mennyezeti ventilátor lámpávalPalao színes mennyezeti ventilátor

  PALAO színes mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 36 170 Ft (ÁFA-val)

  PALAO színes magas minőségű, 6 lapátos mennyezeti ventilátor lámpával, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

Mennyezeti ventilátorok kínálatunkban széles választékkal elérhetőek

A mennyezeti ventilátor kiválasztása

Egyik előnye, hogy egy mennyezeti ventilátor felszerelése nem okoz nagyobb problémát, nem igényel különösebb bontást. Működése csendes, diszkrét és nincs útban sem. A plafon ventilátorok megjelenése esztétikus, többféle méretből és színből választhatunk, így biztosan találunk az otthonunk stílusához illeszkedőt.

Másik előnye, hogy a világítást is megoldhatjuk, ha a mennyezeti ventilátor lámpával is felszerelt. Amit szem előtt kell tartanunk csillár ventilátor vásárlásakor, az a berendezés súlya. Szakértővel érdemes konzultálni, hogy a mennyezet elbírja –e a plafon ventilátort. A lámpával felszerelt mennyezeti ventilátor beszerelését mindig szakember végezze és figyeljünk arra is, hogy az egyes funkciók külön-külön szabályozhatóak legyenek (világítás, lapátok mozgatása).

Mindig a helyiség méretéhez és belmagasságához megfelelő teljesítményű ventilátort válasszunk, mert csak így tudja biztosítani az ideális hűtést, légáramoltatást. Sokan elfelejtkeznek a belmagasságról, pedig egy magasabb helyiségben ez megnövelheti a szükséges légköbméterre vetített teljesítményt. De a túl alacsony belmagasság is problémát jelenthet. A helyiség mérete miatt lehet, hogy nem elég egyetlen ventilátor felhelyezése.

A helyiség fekvése is befolyásolhatja, hogy milyen teljesítményű plafon ventilátor felszerelése lesz a megfelelő. Nyáron egy déli fekvésű helyiség gyorsabban melegszik, mint egy hűvösebb északi fekvésű szoba. Ebben az esetben kisebb teljesítmény is elegendő lehet ugyanakkora négyzetméter esetén. Ezzel pénzt spórolhatunk.

A mennyezeti ventilátor felszerelése során a lapát átmérők méretét ne hagyjuk figyelmen kívül, különben előfordulhat, hogy a már felszerelt dekorációba, világítótestbe ütközik majd forgás közben. Ezért még a berendezés választása előtt mérjük le, mennyi helye lesz a ventilátornak.

A mennyezeti ventilátor további előnyei

Plusz kényelmi funkció, hogy bizonyos modelleknél a mennyezeti ventilátor távirányítós kivitelben is kapható. Így kedvünkre szabályozhatjuk, hogy mikor van szükség a levegő áramoltatására a lakásban. Nyáron azonnal hűsít, télen pedig a meleg levegőt egyenletesen keveri a helyiségben, így az mindenhová eljut. Előnyként említhetjük, hogy allergiás tüneteket nem okoz szemben egy légkondícionáló berendezéssel, amire sokan allergiásak.

Végül egy fontos szempontot ki kell emelnünk: a biztonságot. Működés közben sem kisgyermek, sem háziállat ne férhessen hozzá, mert ez komoly balesetet okozhat!

Nézze meg a kapcsolódó szakmai cikkeinket!

csillár ventilátor kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csillár ventilátort?

[vc_row][vc_column width="5/6"][vc_column_text]A csillár ventilátor minden évszakban hasznos lehet, bár sokan csak hűsítő ventilátorként gondolnak rá a nyári melegben. A plafon ...
Bővebben
légkondi

Mennyezeti ventilátor vagy légkondi?

[vc_row][vc_column width="5/6"][vc_column_text]Mennyezeti ventilátor vagy légkondi? Ez a kérdés mindenki fejében megfordul, amikor megérzi a nyár melegét. A legjobb, ha már ...
Bővebben
Palao nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

Mennyezeti ventilátor és használata

A mennyezeti ventilátor az egyik legkedveltebb, beépíthető, hűvösséget adó berendezésünk a nyári meleg kivédésére. Ideális esetben már az építkezésnél, felújításnál ...
Bővebben
mennyezeti_ventilator, mennyezeti ventilátor, hűsítő nyári ventilátor, távirányítós ventilátor

Hűsítő ventilátor választása nyárra

Miért jó, ha van az Ön háztartásában is hűsítő ventilátor? Az egyértelmű, hogy nyaraink egyre melegebbek, a nappalok tikkasztóak, és ...
Bővebben
Ventilatorbolt.hu