Mennyezeti ventilátor

Mennyezeti ventilátor kínálatunkban

A mennyezeti ventilátoroknak sok előnyös tulajdonságuk van, ami miatt érdemes ilyen típusú szellőztető berendezést választanunk otthonunkba. Egy plafon ventilátor nem csak nyáron, hanem télen is hasznos segítséget jelent, felszerelése viszonylag egyszerű és egy klímához képest költséghatékony. Bizonyos mennyezeti ventilátorok távirányítós modellként is kaphatóak, ami sokkal kényelmesebb használatot biztosít. A kiválasztásánál azonban fontos néhány szempontot figyelembe vennünk, hogy ne okozzon csalódást a későbbiekben. TOVÁBB OLVASOM

 • DSEL 2 fokozatváló és irányváltó kapcsoló

  DSEL 2 Helios fokozat és irányváltó kapcsoló

  Ár: 14 686Ft (ÁFA-val)

  DSEL 2 Helios fokozat- és irányváltó kapcsoló Helios ventilátorokhoz. Kétfokozatú ventilátorok fordulatszám változtatására vagy irányváltó kapcsolóként használható pl. mennyezeti ventilátorokhoz.

 • CF-56 plafon ventilátormennyezeti ventilátor kiválasztása

  CF-48 plafon ventilátor

  Ár: 17 943Ft (ÁFA-val)

  A CF-48 mennyezeti ventilátor 3db fehér fém lapáttal rendelkezik, valamint 5 fokozatú kapcsolóval, hőbiztosítékkal. Maximális légszállítása: 11400m3/h, 60W, A plafon ventilátor lapát átmérője: 122cm

 • HI-LINE mennyezeti ventilátor

  Vent-Axia HI-LINE 90 mennyezeti ventilátor

  Ár: 22 529Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 90 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 8100m³/h, 60W, lapátátmérő: 900mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • HI-LINE mennyezeti ventilátor

  Vent-Axia HI-LINE 120 mennyezeti ventilátor

  Ár: 26 367Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 120 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 12600m³/h, 60W, lapátátmérő: 1200mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • HI-LINE mennyezeti ventilátorVent-axia Ltd.

  Vent-Axia HI-LINE 140 mennyezeti ventilátor

  Ár: 26 801Ft (ÁFA-val)

  Vent-Axia HI-LINE+ 140 angol, saját gyártású motorokkal és alkatrészekkel szerelt fehér színű mennyezeti ventilátor. 15000m³/h, 60W, lapátátmérő: 1400mm. Télen a hőrétegződés megakadályozására, nyáron léghűtési funkciókra alkalmas.

 • TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  TSW 03 Helios fordulatszám szabályzó

  Ár: 27 381Ft (ÁFA-val)

  TSW 03 fordulatszám szabályzó Helios ventilátorokhoz. Kompakt falon kívüli 5 fokozatú fordulatszám szabályzó elektronika kisebb ventilátorokhoz, max. terhelhetőség: 0,35A, védelem: IP20.

 • ARDES 5A107W mennyezeti ventilátor lámpával 107cmARDES 5A107W mennyezeti ventilátor lámpával 107cm

  ARDES 5A107W mennyezeti ventilátor lámpával 107cm

  Ár: 29 239Ft (ÁFA-val)

  ARDES 5A107W mennyezeti ventilátor lámpával, 107cm átmérővel. Színét tekintve barna, 4 fa lapátból áll, 3 fokozatos és a teljesítménye 70W. 2 év garanciát adunk a termékhez!

 • Out Stock
  Palao-nikkel-mennyezetiPalao nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

  PALAO nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 357Ft (ÁFA-val)

  PALAO nikkel magas minőségű 6 lapátos, lámpás mennyezeti ventilátor nikkel színű acél házzal, juhar színű fa lapátokkal, max. 13m²-es helyiséghez. 3 sebességes, lapátátmérő 810mm. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Galaxy mennyezeti ventilátor cseresznye színű lapátokkalGalaxy mennyezeti ventilátor tölgy színű lapátokkal

  Galaxy mennyezeti ventilátor lámpával

  Ár: 35 560Ft (ÁFA-val)

  Galaxy mennyezeti ventilátor lámpával szerelt, 5 megfordítható lapáttal rendelkezik cseresznye és tölgy színben. 3 sebességes, húzózsinorral kapcsolható a világítás és a sebességfokozat. Forgásiránya változtatható. A mennyezeti ventilátor átmérője: 132cm.

 • -3%

  Helios DVW90 mennyezeti ventilátor

  Ár: 38 583Ft 37 465Ft (ÁFA-val)

  Helios DVW90 klasszikus, egyszerű formatervezésű, tartós fém kivitelű, fehér színű, lámpa nélküli mennyezeti ventilátor.

 • Helios DWV ventilátorok légszállítása

  Helios DVW140 mennyezeti ventilátor

  Ár: 42 565Ft (ÁFA-val)

  Helios DVW140 klasszikus, egyszerű formatervezésű, tartós fém kivitelű, fehér színű, lámpa nélküli mennyezeti ventilátor.

 • indus fehér mennyezeti ventilátor

  INDUS fehér mennyezeti ventilátor fordulatszám szabályozóval

  Ár: 44 606Ft (ÁFA-val)

  INDUS modern megjelenésű, magas minőségű, formatervezett fehér színű, lámpa nélküli mennyezeti ventilátor acél házzal és lapátokkal, 5 sebességes fordulatszám szabályozóval. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • INDUS króm mennyezeti ventilátor fordulatszám szabályozóval

  Ár: 49 987Ft (ÁFA-val)

  INDUS modern megjelenésű, magas minőségű, formatervezett, króm színű, lámpa nélküli mennyezeti ventilátor acél házzal és lapátokkal, 5 sebességes fordulatszám szabályozóval. 5 év garancia a motorra, a ventilátor egyéb részeire 2 év!

 • Helios DVAM130 antik barna mennyezeti ventilátor

  Helios DVAM130 antik barna mennyezeti ventilátor

  Ár: 55 260Ft (ÁFA-val)

  Dekoratív forma tervezésű „Casablanca” modell, mely dísztárgyakként is funkcionál. 5 falapáttal rendelkező, húzókapcsolóval szabályozható mennyezeti ventilátor.

 • Helios DVAW130 antik fehér mennyezeti ventilátor

  Helios DVAW130 antik fehér mennyezeti ventilátor

  Ár: 55 385Ft (ÁFA-val)

  Dekoratív forma tervezésű „Casablanca” modell, mely dísztárgyakként is funkcionál. Fehér színű, 5 falapáttal rendelkező, húzókapcsolóval szabályozható mennyezeti ventilátor.

Mennyezeti ventilátorok kínálatunkban széles választékkal elérhetőek

A mennyezeti ventilátor kiválasztása

Egyik előnye, hogy egy mennyezeti ventilátor felszerelése nem okoz nagyobb problémát, nem igényel különösebb bontást. Működése csendes, diszkrét és nincs útban sem. A plafon ventilátorok megjelenése esztétikus, többféle méretből és színből választhatunk, így biztosan találunk az otthonunk stílusához illeszkedőt. 

Másik előnye, hogy a világítást is megoldhatjuk, ha a mennyezeti ventilátor lámpával is felszerelt. Amit szem előtt kell tartanunk csillár ventilátor vásárlásakor, az a berendezés súlya. Szakértővel érdemes konzultálni, hogy a mennyezet elbírja –e a plafon ventilátort. A lámpával felszerelt mennyezeti ventilátor beszerelését mindig szakember végezze és figyeljünk arra is, hogy az egyes funkciók külön-külön szabályozhatóak legyenek (világítás, lapátok mozgatása).

Mindig a helyiség méretéhez és belmagasságához megfelelő teljesítményű ventilátort válasszunk, mert csak így tudja biztosítani az ideális hűtést, légáramoltatást. Sokan elfelejtkeznek a belmagasságról, pedig egy magasabb helyiségben ez megnövelheti a szükséges légköbméterre vetített teljesítményt. De a túl alacsony belmagasság is problémát jelenthet. A helyiség mérete miatt lehet, hogy nem elég egyetlen ventilátor felhelyezése.

A helyiség fekvése is befolyásolhatja, hogy milyen teljesítményű plafon ventilátor felszerelése lesz a megfelelő. Nyáron egy déli fekvésű helyiség gyorsabban melegszik, mint egy hűvösebb északi fekvésű szoba. Ebben az esetben kisebb teljesítmény is elegendő lehet ugyanakkora négyzetméter esetén. Ezzel pénzt spórolhatunk.

A mennyezeti ventilátor felszerelése során a lapát átmérők méretét ne hagyjuk figyelmen kívül, különben előfordulhat, hogy a már felszerelt dekorációba, világítótestbe ütközik majd forgás közben. Ezért még a berendezés választása előtt mérjük le, mennyi helye lesz a ventilátornak.

A mennyezeti ventilátor további előnyei

Plusz kényelmi funkció, hogy bizonyos modelleknél a mennyezeti ventilátor távirányítós kivitelben is kapható. Így kedvünkre szabályozhatjuk, hogy mikor van szükség a levegő áramoltatására a lakásban. Nyáron azonnal hűsít, télen pedig a meleg levegőt egyenletesen keveri a helyiségben, így az mindenhová eljut. Előnyként említhetjük, hogy allergiás tüneteket nem okoz szemben egy légkondícionáló berendezéssel, amire sokan allergiásak. Webáruházunkban válogathat a mennyezeti ventilátor alkatrészek között is!

Végül egy fontos szempontot ki kell emelnünk: a biztonságot. Működés közben sem kisgyermek, sem háziállat ne férhessen hozzá, mert ez komoly balesetet okozhat!

Nézze meg a kapcsolódó szakmai cikkeinket!

csillár ventilátor kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csillár ventilátort?

A csillár ventilátor minden évszakban hasznos lehet, bár sokan csak hűsítő ventilátorként gondolnak rá a nyári melegben. A plafon ventilátorok ...
Bővebben
légkondi

Mennyezeti ventilátor vagy légkondi?

Mennyezeti ventilátor Vs. légkondi Ez a kérdés mindenki fejében megfordul, amikor megérzi a nyár melegét. A legjobb, ha már legkésőbb ...
Bővebben
Palao nikkel mennyezeti ventilátor lámpával

Mennyezeti ventilátor és használata

Mennyezeti ventilátor felszerelése A mennyezeti ventilátor az egyik legkedveltebb, beépíthető, hűvösséget adó berendezésünk a nyári meleg kivédésére. Ideális esetben már ...
Bővebben
mennyezeti_ventilator, mennyezeti ventilátor, hűsítő nyári ventilátor, távirányítós ventilátor

Hűsítő ventilátor választása nyárra

Hűsítő nyári ventilátor  Miért jó, ha van az Ön háztartásában is hűsítő ventilátor? Az egyértelmű, hogy nyaraink egyre melegebbek, a ...
Bővebben

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!
linkedin pinterest instagram_003facebook ikon