Konyhai szagelszívó rendszerek

A Ventilátorboltban Ön is megtalál minden terméket és kiegészítőt, amelyre a konyha megfelelő szellőztetéséhez szüksége lesz. Az otthoni konyhák komfortossá tételén túl az ipari konyhák szellőztetéséről is gondoskodunk megfelelő szagelszívó berendezésekkel és kiegészítőkkel!

szagelszivo nagykonyha

Ipari konyhába ajánlott szagelszívó rendszereink

A nagykonyhákban speciális, nagy teljesítményű szagelszívóra van szükség, hiszen a berendezésnek nem csak a párával kell megküzdenie, de fel kell vennie a harcot a zsíros gőzzel és a szagokkal is. Egy átlagos ventilátor nem képes arra, hogy hatékony szellőztetést biztosítson az ipari konyháknak, ezért mindenképp nagy teljesítményű, ipari ventilátort kell választani.

Az ipari konyhák megfelelő szellőzetésének kialakításánál nem csak azt a szempontot kell figyelembe venni, hogy komfortossá tegyük a környezetet. Ezeknek a rendszereknek komoly munkavédelmi szempontoknak kell megfelelniük.

Nagykonyhai szagelszívó rendszerek elemei

Kínálatunkban megtalálhatóak a nagy teljesítményű ipari konyhai szagelszívó berendezések, az elszívóernyők és a megfelelő zsírszűrők is. Továbbá a szükséges légtechnikai csövek és idomok is rendelkezésre állnak. Ipari konyhák szagelszívó rendszerei esetében magas hőmérsékletű, akár 150 Celsius fokos párás, zsíros gőzt kell elszívnia a levegőből, emiatt van szükség speciális ventilátorra.

Ipari konyha elszívó ernyők

Ez az oka annak, hogy egy konyhai berendezés motorja a légáramon kívül helyezkedik el, így a magas hőmérsékletű levegő nem károsítja a motort. Továbbá a ventilátor lapátjait egy nyitható, hőszigetelt házban helyezik el, így az könnyen és rendszeresen tisztítható. Ahhoz, hogy hosszú élettartamot biztosítsunk az elszívó berendezésnek, kizárólag kifejezetten ipari célra gyártott szagelszívót kell beépítenünk, amire szigorú előírások vonatkoznak!

437 614Ft1 195 868Ft (Áfa-val)
279 387Ft979 538Ft (Áfa-val)
417 671Ft996 238Ft (Áfa-val)

Másik fontos szempont a teljesítmény, hiszen egy ipari konyhában már akár 10.000 m3/h légszállítási teljesítményre is szükség lehet! Mivel minden egyes nagykonyha vagy étterem egyedi adottságokkal rendelkezik, ezért szakember bevonása szükséges, hogy az adott helyhez megfelelő, biztonságos rendszert tudjon tervezni.

Mint minden szellőző rendszer esetében, így a nagykonyhák esetében is az elszívás mellett gondoskodni kell a friss levegő utánpótlásáról is, hiszen nem elegendő elszívni az elhasználódott levegőt, azt pótolnunk kell. Ha nincs egyensúlyban mindkét oldal, nem lesz hatékony a légcsere, és maradnak a kellemetlen szagok, ráadásul a rendszerben lerakódhatnak a zsíros szennyeződések, ami tűzveszélyes!

Elektrosztatikus konyhai szagelszívó rendszer

A nagykonyhai szagelszívók új generációját jelentő, szénszűrővel ellátott elektrosztatikus konyhai szűrők is elérhetőek a Ventilátorboltnál. Jelenleg a legmodernebb megoldást ezek a szűrőrendszerek jelentik, amelyek egyszerre oldják meg a zsíros gőz és a szagok problémáját is. A szűrőrendszer elektrosztatikus elven lecsapatja az elszívott levegőben lévő olaj, zsír, por és füst részecskéket, ami megakadályozza a zsíros szennyeződések lerakódását az elvezető csövekben. Biztonságos és hatékony nagykonyhai szagelszívó rendszer, amivel komfortossá tehető a munkakörnyezet és a vendégtér is.

ÚJ
631 199Ft1 502 855Ft (Áfa-val)
ÚJ
807 248Ft2 198 461Ft (Áfa-val)

Szerezze be nálunk a nagykonyhai szellőztető rendszer minden elemét!

Kollégáink partnerként segítenek a megfelelő szellőztetőrendszer megtervezésében!

Lakossági célra ajánlott konyhai SZAGelszívó rendszereink

A konyhai szellőzés hatékonnyá tétele az egyik legkritikusabb pontja az új otthon építésének, vagy a felújításnak. A párás, egészségtelen levegőjű, folyton kellemetlen szagokat árasztó konyha az egész otthon hangulatára hatással van. Számos olyan megoldással találkozhat, amely segítségével az Ön konyhája is friss levegőjű, kellemes, páramentes térré válik.

A megfelelő elszívó kiválasztásának két legfontosabb pontja a teljesítmény és a tisztíthatóság. A teljesítmény abban az esetben válik kritikussá, ha a konyha egy légtérben van a nappalival. A tisztíthatóság pedig hosszú  ideig garantálja a friss levegőt.

lakossági konyhai szagelszívó ventilátorbolt

Konyhai szagelszívó berendezések típusai

Manapság számos típusból választhatunk, attól függően válogathatunk, hogy milyen stílusú konyhát álmodtunk meg. Sok otthonban ma már előnyben részesítik a nyitott koncepciót, az úgynevezett amerikai konyhát, vagyis a tűzhely kerül egy konyhaszigetbe építve a konyha-nappali központi eleme.

Ehhez egy modern, sziget konyhai szagelszívót, mennyezetbe építhető vagy pultba építhető konyhai elszívót érdemes beépíteni. Akár arra is van lehetőség, hogy elrejtsük a szem elől az elszívó berendezést. Szerencsére rendkívül széles a kínálat, így tökéletesen a konyha kialakításához szabható a szag és páraelszívás.

Konyhai szagelszívó választása

Ha a működési elvet tekintjük, akkor alapvetően 3 féle módon valósul meg a szag és páraelszívás:

  •         kivezetett üzemmód
  •         belső keringetéses üzemmód
  •         speciális üzemmód ionizáció segítségével

Már csak a számunkra megfelelő típust kell kiválasztanunk:

  •       Beépíthető konyhai elszívók
  •       Fali konyhai elszívók
  •       Mennyezetbe építhető páraelszívók
  •       Pultba építhető páraelszívók
  •       Sziget konyhai elszívók

Szempontok megfelelő teljesítményű szagelszívó választásához

  • Mindig a főzőlap méretének megfelelően válasszuk ki a szagelszívó méretét! Minimálisan a főzőlappal megegyező méretű legyen, de javasolt nagyobb méretűt választani. Egy kisebb társasházi konyhába elegendő 600-800 m3/h teljesítmény, viszont egy nagyobb családi ház esetén már minimum 900-1000m3/h teljesítményre van szükség. Gyakran elkövetik azt a hibát, hogy alulméretezik a teljesítményt, de ebben az esetben nem tudja megfelelően betölteni a konyhai elszívónk a funkcióját.
  • Még egy hasznos tanács: a páraelszívó csőcsatlakozása 150mm-es, vagy minimum 125mm-es legyen. Ha 125mm-nél kisebb a csőátmérő, akkor az a garancia megszűnését eredményezheti!

A döntés nem egyszerű, a tökéletes elszívó kiválasztása hosszú időre meghatározza, hogyan érezzük magunkat az otthonunkban.

 Csapatunk felkészült tagjai konkrét vásárlási tanácsokkal segítik Önt abban, hogy az elszívó beszerzése gyors és problémamentes legyen.

Keressen minket a közösségi médiákon is!