Ventilátor időzítő kínálatunkból

A ventilátor időzítő automatika biztosítja a ventilátor kényelmes és energiatakarékos használatát. Segítségével ventilátorunkat késleltetve kapcsolhatjuk ki, akár beállíthatunk működési intervallumot vagy a kívánt páratartalom értéket, így csak akkor lép működésbe a készülék amikor valóban szükség van rá. Több típusa is elérhető, így a ventilátor időzítésén túl akár használhatjuk például az öntözés automatizálására vagy jelenlét-szimulációra épületekben. TOVÁBB OLVASOM

Ventilátor Időzítő

 

Ventilátor időzítő működése

Timer D1V2 időzítő elektronikaAz időzítő elektronika utólagosan is beépíthető a ventilátorba, ha eredetileg nem volt alaptartozék a vásárolt készülékünkhöz. Az átlagos időzítő elektronikák általában 1-20 perc közötti kikapcsolási késleltetéssel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a ventilátor a bekapcsolása után előre beállított ideig működik, majd automatikusan kikapcsol.

Olyan időzítő elektronika is van, ahol a bekapcsolási idő fix, jellemzően 1 perc. Azt, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki, egy potencióméterrel tudjuk beállítani. Ennek a maximális időtartama a típustól függően változik.

Van lehetőségünk összekötni a ventilátorunkat a világítással is. Ez esetben a ventilátor a helyiség lámpájának felkapcsolásakor indul és a lámpa lekapcsolása után bizonyos idő után leáll, amit a fent említett módon előre beállíthatunk. Ha ütemadó elektronikát választunk, az rendelkezik egy kapcsolt fázis bemenettel is, amely segítségével a szünet időintervallum alatt is elindítható a szellőztetés (pl. a helyiség lámpájának felkapcsolásával). Az üzemidő akár 10perc – 42óra 30perc is lehet, illetve a programozható szünet: 10perc – 42óra 30perc között állítható be.

Léteznek bonyolultabb feladatokra is programozható ventilátor időzítő készülékek. Nem csupán a ventilátorunk programozott idejű be- és kikapcsolására alkalmazható, hanem például az öntözés automatizálására is. Továbbá, épületekben akár jelenlét-szimulációra is alkalmas.

Extraként az ütemadó elektronika rendelkezik teszt üzemmóddal és LED visszajelzővel, ami segíti a beállítást.

Az elektronika beszerelése

Timer A2V2TV időzítő elektronika állítható kikapcsolási késleltetésselA tokozattal ellátott ventilátor időzítő szerelhető kötődobozba vagy egyéb szerelvénybe is. A ventilátorba utólagosan beépíthető időzítő áramkör a ventilátor burkolata alá szerelhető, önállóan nem használható!

A legfontosabb szempont, akármelyik eszközre esik is a választásunk az, hogy a szabályozó kompatibilis legyen a korábban megvásárolt ventilátorral.

Vásárlás előtt – mielőtt a ventilátort és a hozzá csatlakoztatható szabályozót megvásárolnák –érdemes felvenni fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal, akik szakértő tanácsokkal állnak rendelkezésre.

Ventilatorbolt.hu webáruház