Légbevezető kínálatunkban

Légbevezető beszerzésére azért van szükség, hogy nyílászáróba vagy falba építve biztosítani tudjuk a szellőzést, a megfelelő mennyiségű légcserét zárt ablak mellett is. Amellett, hogy elősegíti a friss levegő beáramlását, megakadályozza, hogy a por és egyéb szennyeződések bejussanak a lakótérbe. Vagyis megszűri a beáramló levegőt. Mikor van szükség légbeeresztőre? Mit kell tudni az ablakba építhető és a fali szellőzőről? TOVÁBB OLVASOM

28 345Ft283 458Ft (Áfa-val)
21 260Ft22 118Ft (Áfa-val)
21 904Ft22 762Ft (Áfa-val)
9 401Ft75 734Ft (Áfa-val)
4 954Ft35 846Ft (Áfa-val)
1 765Ft2 146Ft (Áfa-val)
2 146Ft3 289Ft (Áfa-val)
2 273Ft2 781Ft (Áfa-val)
9 512Ft (Áfa-val)
ÚJ
33 767Ft42 367Ft (Áfa-val)
ÚJ!
6 872Ft11 143Ft (Áfa-val)
ÚJ!
13 397Ft15 621Ft (Áfa-val)

PO 400 légbevezető elemei

Fontos a megfelelő szellőzés

Napjainkban egyre több lakóházat, épületet látnak el utólag szigeteléssel és kiváló hang-és hőszigetelést nyújtó műanyag nyílászáróval. Az új építésű épületeknél pedig ez már, azt mondhatjuk, alap elvárás. Ez a tendencia egyrészt valóban dicséretes, ugyanakkor, nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő szellőzésről! Anélkül előbb-utóbb kellemetlenségekkel kell szembenéznünk.

Milyen gondot okozhat a nem megfelelő mennyiségű légcsere?

Ha nem jut elég friss levegő a helyiségbe, akkor nem tud cserélődni az elhasznált levegő, ami kellemetlen szagokhoz vezet. Egy másik komoly probléma, hogy megnövekedhet a páratartalom, ami viszont penészesedéshez, dohosodáshoz vezethet. Ezeknek jelentős az egészségre gyakorolt káros hatása, az épületről nem is beszélve.

Ez indokolja légbevezető elemek beépítését akár nyílászáróba, akár falba. Többféle típusból választhatunk és általában akár saját magunk is beépíthetjük, de biztosabb megoldás szakemberre bízni.

Hová, milyen légbevezető szükséges?

Az egyik beépítési lehetőség az ablak, ahová általában fehér műanyag ablak szellőző kerül, külső rovarvédő hálóval is felszerelve. Egyes típusoknál esővédő hálót is tartalmaz a termék. A légbevezetők segítik a friss levegő huzatmentes beáramlását, ugyanakkor megakadályozzák a különböző szennyeződések, por és rovarok bejutását.

Egyes típusoknál kézzel szabályozhatjuk a beáramló levegő mennyiségét, míg más típusok, az úgynevezett higroszabályozású légbeeresztők, a páratartalomtól függően képesek változtatni a beáramló légmennyiséget. Bármelyik típust is választjuk, segítségükkel a levegő szűrt módon jut be a helyiségbe.

Nem csak vízszintesen építhetjük be ezeket az elemeket, előfordulhat, hogy például tetőablakunk van. Ebben az esetben is találunk olyan típust, amit bátran választhatunk.

A légbeeresztőket csavarok segítségével rögzíthetjük, és ha van egy jó fúrógépünk, ezt akár mi is megtehetjük. Azonban, ha az ablakszerkezet belső fém merevítő elemmel van ellátva, érdemesebb szakemberre bízni.

Fontos információ, hogy egy légtérben lévő nyílt égésterű gázkészülékek esetén a gázszolgáltató a páratartalom szabályozású légbevezetőket fogadja csak el! Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt a vásárlás előtt!

A fali szellőző beépítése a külső falon fúrt kör alakú nyíláson keresztül lehetséges. Célszerű az ablak felett vagy annak közelében elhelyezni. A beáramló levegő mennyisége egy belső ráccsal szabályozható. Téli időszakban a hideg és meleg levegő intenzív keveredése miatt nincs páralecsapódás.

Amennyiben kérdése van légbevezető termékeinkkel kapcsolatban, keresse bátran szakértő kollégáinkat, akik örömmel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában.

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.