Álló ventilátor kínálatunkból

A nyári melegben a leggyakrabban álló ventilátor beszerzésével oldják meg a lakás egyes helyiségeinek vagy az irodahelyiség, üzlethelyiség hűtését. Az álló ventilátoroknak sok előnyük van, de természetesen egy klíma berendezéssel nem veheti fel a versenyt. Viszont azonnali megoldást nyújt a hőségben. Mit kell tudni erről a ventilátor típusról? TOVÁBB OLVASOM

Álló ventilátor

  • FES-45 álló ventilátorFES-45 álló ventilátor összeszerelése

    Álló ventilátor FES-45

    Ár: 25 908 Ft (ÁFA-val)

    Nagy teljesítményű álló ventilátor kedvező áron, lapát átmérő:45cm, teljesítmény:150W, fekete/króm színben Magassága állítható: 108-137 cm

    Kosárba rakom

Szempontok ventilátor választásához

álló ventilátor, hűsítő ventilátorMint minden ventilátor berendezés esetében, itt is azt kell mérlegelni, hogy milyen helyiségben van szükség a levegő mozgatására, annak mekkora a mérete és hányan tartózkodnak az adott helyiségben. Ne felejtsük el, hogy a méretnél mindig a légköbmétert kell figyelembe venni! Nem mindegy, mennyire süt be a nap, mert ilyen esetben érdemes nagyobb teljesítménnyel számolni.

Az álló ventilátor előnyei

Az egyik legnagyobb előnye, hogy azonnali hűsítést érhetünk el vele. Bekapcsolás után máris élvezhetjük, ahogyan a levegőt keringeti a helyiségben és enyhítést nyújt a forró nyári levegő ellen. Az álló típusú ventilátorok az asztali ventilátoroknál nagyobb helyiségek levegőjét is képesek átmozgatni, egyes ventilátorok akár 50 négyzetméter körüli térben is hatékonyan működnek.

A ventilátorok fejének dőlésszögét általában több fokozatban is állíthatjuk, illetve a vízszintes mozgást is be lehet állítani. Legtöbbször 3 fokozat közül választhatunk. Vannak olyan típusok is, amelyeket kényelmesen, távirányítóval szabályozhatunk vagy programozhatjuk is igény szerint.

Típushibák, amire figyeljünk vásárláskor

FES-45 álló ventilátor

A ventilátorok esetében széles a választék, ami természetesen árban és minőségben is megmutatkozik. Ha nem csak 2-3 szezonban szeretnénk használni a ventilátorunkat, akkor érdemesebb a magasabb árfekvésben nézelődni. Olcsóbb modelleknél előfordulhat, hogy hamar eltörik a fej dőlésszögét állító alkatrész, vagy a lapátok rögzítése elenged, amitől zörög-kattog a készülék. A hatékonyság pedig erősen csökken.

A ventilátor használata során mindenképpen figyeljünk arra, hogy a huzatra érzékenyek vigyázzanak, hosszabb ideig ne érje az arcukat. Esetükben kötőhártya- vagy arcüreggyulladást is okozhat a huzat.

Fontos megjegyezni, hogy az álló ventilátorok nem hűtik le a levegőt, mint a klíma berendezések, csupán a levegő keringetését végzik. Ezáltal ér el hűsítő érzést. Ezért felesleges összehasonlítani egy klímával a teljesítményét. Viszont gyors és hasznos segítséget nyújt a hőség ellen.

Ventilatorbolt.hu webáruház