Konyhai elszívó

Konyhai elszívók kínálatunkban

Lakások konyháinak megfelelő hatékony szellőztetése komoly problémát jelent szinte minden háztartásban. Szerencsére azonban már számos lehetőség nyílik a párás, büdös és valljuk meg egészségtelen levegő megtisztítására konyhai elszívó berendezésekkel.  TOVÁBB OLVASOM

konyhai páraelszívókMilyen problémák jelentkezhetnek, ha nem használunk ilyen készülékeket a konyhában?

  • megjelenik a penész a falakon és a mennyezeten, 
  • kellemetlenül magas lesz a hőmérséklet a konyhában sütés, főzés közben,
  • zsíros gőzlecsapódások jelennek meg a falakon, nyílászárókon és a bútorokon,
  • bepárásodnak az ablakok, amely a penész megjelenéséhez vezethet pl. a nyílászárókon, illetve a falon,
  • bűzössé válik a levegő, amelynek kellemetlen lesz a belélegzése.

Páraelszívó beépítése a megoldás!

Megfelelően megtervezett mesterséges szellőztetéssel és szagelszívó berendezéssel megoldható az otthoni konyha friss levegő utánpótlása és cseréje.

Néhány tipp a megfelelő konyhai elszívó beszereléséhez:

  • figyeljen a szakszerű üzembe helyezésre! mert így biztosítható a páraelszívó megfelelő hatékonysága, motor hosszabb élettartama, és alacsony zajszintje.
  • ha a páraelszívót nem szakember szereli fel, a meghibásodáson kívül balesetveszélyes is lehet.
  • mivel a páraelszívó hatékony működésének egyik alapvető feltétele a megfelelő légutánpótlás, amelyet jogszabályok írnak elő (51/2013 NGM rendelet), Önnek ügyelnie kell a telepített légbeeresztő elemekre is.
  • ha nem biztos a dolgában, kérjen segítséget szakértőinktől.

Miből áll egy konyhai elszívó rendszer?

A konyhai elszívó vagy szellőztető rendszer részei a megfelelő hővédelemmel ellátott motor, az elszívó ventilátor, elektronikus vezérlés, a zsírfogó tálca, a zsírfogó szűrővel ellátott ernyő, a horganyzott acéllemezből készült ventilátor ház, a golyóscsapágyazás, szigetelés, a magas hatásfokú lapátozás, valamint a belépő és kilépő csonkok.

Ezek a készülékek kivezetéses üzemmódban, vagy belső keringetéses üzemmódban működtethetőek, de ez esetben csak kiegészítő aktívszén szűrőkkel használjuk!

Szeretne többet megtudni a konyhai szellőztetés lehetőségeiről? Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvassa legfrissebb cikkeinket ebben a témában is!