Műanyag szellőzőrács kínálatunkban

A műanyag szellőzőrácsok beltéri és kültéri felhasználásra is alkalmasak. Előnye, hogy könnyen tisztítható, többféle színben, méretben és formában kapható. Emellett beszerelésük is rendkívül egyszerű. Sok típus kapható beépített rovarhálóval, ami távol tartja a rovarokat. Hová szerelhetünk fel műanyag szellőző rácsot? Milyen típust válasszunk? TOVÁBB OLVASOM

Műanyag szellőzőrács

műanyag szellőzőrács

Műanyag szellőzőrács beépítési lehetőségei

A szellőzőrácsok legfontosabb funkciója, hogy a megfelelő kifelé, illetve befelé irányuló légáramlást, befúvó és elszívó berendezések használata során elősegítsék. Továbbá, hogy a szellőzőrendszerek által igényelt ki/bemeneti nyílásokat megfelelően védjék, és azokat esztétikusan elrejtsék.

A beépítés helyétől függően többféle szellőzőrácsból választhatunk:

  • falra vagy plafonra szerelhető
  • ajtóba vagy falra illeszthető típus

 

Azt, hogy melyik típusra van szükségünk, adott esetben a kivitelezővel egyeztetve tudjuk eldönteni. A szellőzőrácsok megvásárolhatóak csőcsonkkal egybeépített, vagy csőcsonk nélküli kivitelben is. Rögzítésük egyszerű: csavarok vagy ragasztás segítségével lehetséges.

Anyagukat tekintve általában időjárásálló műanyagból gyártják őket, és akár ipari felhasználásnál is alkalmazhatjuk őket.

Ajtóra szerelt műanyag szellőzőrács esetén fontos, hogy a nyílászáró vastagságát lemérjük, mert van egy minimum vastagság, ami alatt nem lehet beilleszteni. Ezért mindig mérjünk és olvassuk el a termékleírásban az erre vonatkozó adatot! Ezt a típusú rácsot általában fürdőszoba, WC helyiség vagy konyha esetén szokták alkalmazni.

Többféle méretben és formában elérhetőek (kör alakú vagy négyszög alakú kialakítással), de szükség esetén lehetőség van egyedi méretű kivitel megrendelésére is bizonyos típusoknál. Amennyiben ilyen igénye van, keresse kollégáinkat.

Műanyag szellőzőrács típusai

Vannak olyan típusú szellőzőrácsok, melyeknél van lehetőség a légáramlás szabályozására kézzel vagy automatikusan gravitációs zsalu segítségével.

A gravitációs zsaluval felszerelt szellőzőrácsoknál a szabályozás automatikusan működik, ezeket azonban csakis kifújó szellőztetésnél alkalmazzuk! Egyéb esetekben szabályozható zsaluval rendelkező szellőzőrácsot választhatunk. Ajtóra szerelhető rácsok között van kézzel zárható zsaluval felszerelt típus. Itt mi magunk szabályozhatjuk a megfelelő levegő mennyiséget.

A rovarhálóval rendelkező szellőzőrácsok praktikusak a bogarak elleni védekezésben. Ezek a rácsok könnyen szétszerelhetőek és tisztításuk is egyszerű, igazán praktikus darabok.

Bármilyen helyiségbe is van szükségünk műanyag szellőzőrácsra. a kínálatunkban biztosan van megfelelő! Szakértő kollégáink készségesen segítenek a választásban.

Ventilatorbolt.hu webáruház