Konyhai elszívó ventilátor kínálatunkban

Konyhai ventilátor nagykonyhákban és lakossági felhasználásban is nélkülözhetetlen. A zsíros, forró gőz elszállításához speciális ventilátorra van szükség. Egy általános ventilátor hamar meghibásodna ilyen igénybevételtől. Miben más egy konyhai elszívó, mint egy általános elszívó ventilátor? TOVÁBB OLVASOM

Konyhai elszívó ventilátor

 • KSK konyhai ventilátorKSK konyhai ventilátor

  Konyhai ventilátor VENTS KSK

  Ár: 174 931 Ft271 451 Ft (ÁFA-val)

  A KSK konyhai ventilátor egy oldalról szívó centrifugális, kibillenthető járókerekes ventilátor, IP54-es védettséggel. Nagykonyhai elszívóernyőkhöz használható, 3.500 m3/h légszállításig, a szállított levegő maximális hőmérséklete: 1000C

  Opciók választása
 • konyhai elszívó ventilátor KCF-NKonyhai elszívó ventilátor beépítése

  Konyhai elszívó ventilátor KCF-N

  Ár: 283 773 Ft656 822 Ft (ÁFA-val)

  A KCF-N konyhai elszívó ventilátor egyoldalról szívó centrifugális nagy konyhai, kibillenthető járókerekes ventilátor, IP54-es védettséggel. Nagykonyhai elszívóernyőkhöz használható, 9.000 m3/h légszállításig

  Opciók választása

konyhai elszivo ventilator

Konyhai elszívó ventilátor speciális tulajdonságai

A zsíros elszívott levegőből származó szennyeződések lerakódnak a ventilátor lapátjain, ami a motor csapágyazásának idő előtti meghibásodását okozza. Egy általános elszívó ventilátor esetében ez korán meghibásodáshoz vezetne. Egy általános ipari ventilátor nem rendelkezik zsírfogó tálcával sem, ami szintén hátrány egy konyhai ventilátorral szemben. A konyhai elszívó ventilátor házába beépített zsírfogó tálca gondoskodik a könnyű tisztíthatóságról és a hosszú motor élettartamról.

A konyhai elszívóknál a motor a légáramon kívül helyezkedik el, ezért nem tud a zsíros gőzből származó szennyeződés lerakódni a csapágyakon. Ezek a ventilátorok gond nélkül bírják a magas hőmérsékletet, ami akár 1000C-os szállított levegőt jelent, amit egy általános ventilátor szintén nem bírna hosszú távon meghibásodás nélkül.

A készülék túlmelegedése ellen hővédelemmel ellátott motorral felszereltek ezek a konyhai elszívó berendezések. Ezen felül kettősfalú, horgonyzott acéllemezes házzal gyártják a nagykonyhai elszívó ventilátorokat, ásványgyapot szigeteléssel bélelve.

A konyhai rendszerek fontos eleme még a zsírfogó ernyő, amit a tűzhely fölé telepítve ezen keresztül tudja a ventilátor elszívni és megszűrni a levegőt.

Hol használhatunk konyhai elszívó ventilátort?

nagykonyhai elszivo ventilator

Elsősorban ipari nagykonyhákban, éttermekben van szükség ilyen nagyteljesítményű konyhai ventilátor beszerelésére. Ilyen környezetben tulajdonképpen elengedhetetlen elszívó használata. Választékunkban kapható kültéren is használható nagykonyhai ventilátor, így éttermek teraszain, kerthelyiségeiben is kiválóan használhatóak.

A konyhai elszívó ventilátor azzal, hogy elszállítja a forró, zsíros gőzt a helyiségből, megakadályozza a pára lecsapódását, amivel megelőzhető a penészesedés. A penész, amellett, hogy az egészségre káros, az épületben is okoz károkat, akárcsak a dohosodás. Konyhai környezetben kiemelten fontos a tiszta, egészséges környezet, amit egy elszívó berendezéssel tudunk elősegíteni.

A megfelelő konyhai elszívó ventilátor kiválasztásában kollégáink készségesen segítenek, hogy biztosan a célnak megfelelő teljesítményű berendezést választhassák vásárlóink. Kérdés esetén keressék bátran szakértő kollégáinkat.

Ventilatorbolt.hu webáruház