Vissza nem térítendő pályázati támogatás éttermi konyhák fejlesztésére

Kisfaludy Program Ventilátorbolt

Elindult a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program friss pályázata, melynek keretein belül a vidéki vendéglátóhelyek, azon belül is elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermek nyújthatnak be igényt 1 millió forint vissza nem térítendő támogatásra. A részletes pályázati leírás itt olvasható. Az első ütem június 28-ig  tart, ezért érdemes sietni a pályázati anyag leadásával.

Mire lehet pályázni?

A program leírása alapján a pályázatonként elnyerhető 1 millió forintos forrást korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, valamint energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre használhatják fel az éttermek. Mindezek mellett a támogatásokat a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére is fordíthatják a szolgáltatók. De igénybe vehetik akár egy nagyobb beruházás során is.

Ipari konyhai elszívókra is igénybe vehető a támogatás!

A vendéglátóhelyek támogatásánál elszámolhatók a szellőztető és elszívó rendszerek költsége is, így lehetőség nyílik az éttermi konyhák elszívó rendszereinek fejlesztésére. Amennyiben szeretné a támogatást ipari konyha szellőztető rendszer kivitelezésére fordítani, vegye fel a kapcsolatot a Ventilátorbolt munkatársaival.

Mivel minden vendéglátóhely szellőztető rendszere egyedi tervezést igényel, ezért fontos, hogy már a tervezés is szakértő segítségével történjen. Ebben teljes körű segítséget tudunk nyújtani. Segítünk a tervezésben és az igényeknek megfelelő ipari konyhai elszívó rendszerhez szükséges gépek és légcsatorna rendszerek kiválasztásában is!

Miért éri meg a támogatást ipari konyhai elszívóra fordítani?

Egy ipari konyha elszívó rendszer jelentős beruházást jelent a vendéglátóhelyet üzemeltetőknek, hiszen nagy teljesítményű, speciális elszívó berendezésre és rozsdamentes elszívóernyőre van szükség, továbbá szigorú szabályoknak is meg kell, hogy feleljen a rendszer.

A Kisfaludy Program további ütemei

Az első ütem, ami a vidéki éttermeknek szól május 27-június 28-ig tart. A program további ütemeiben júniustól a cukrászdák, júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek, míg augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek pályázhatnak majd a vidéki városokban. Szeptembertől a kávézók, míg októbertől a büfék számára biztosít forrást a Kormány, az italüzletek és bárok pedig novembertől jelentkezhetnek majd a program további ütemeire.

Használja ki az 1 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatás nyújtotta lehetőséget, és fordítsa az éttermi konyhája szellőzőrendszerének fejlesztésére! Ez egy kiváló lehetőség olyan korszerű ipari konyhai elszívó rendszer kiépítésére, ami megfelelő munkakörnyezetet teremt a konyhában dolgozóknak. Ráadásul kellemessé teszi a vendégteret is. Hiszen hosszú távon megoldja a kellemetlen szagok és a zsíros gőz okozta problémákat!

nagykonyhai-szelloztetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.