Csőventilátor ipari változatban kínálatunkban

Az ipari csőventilátorok felhasználási területei igen sokfélék lehetnek: kisebb irodák, éttermek, intézmények, parkolóházak illetve hatalmas ipari, mezőgazdasági komplexumok. A beépítésre kerülő csőventilátor ára függ attól, hogy milyen teljesítményre van szükség az adott helyiségben, milyen anyagból készült (pl műanyag-, alumínium- vagy acélházas kivitelről van szó), milyen körülmények várhatóak (pl. olajos gőz, por) vagy attól, hogy milyen hőmérsékletű és mennyiségű levegőt kell szállítania az elszívó ventilátornak. TOVÁBB OLVASOM

Csőventilátor

Ipari csőventilátor beépítése

Ipari csőventilátor kiválasztásának szempontjai

Pontosan meg kell határozni, hogy milyen csőátmérőre van szükség, amit milliméterben adnak meg. A berendezés kiválasztásánál fontos ezt az adatot is ismerni. A termékleírásokban a csőventilátor 100, 125 vagy 150 megnevezés azt takarja, hogy milyen átmérőjű a csőventilátor. A csőátmérő egészen 630mm-ig terjedhet a nagyobb légszállítású változatok esetén.

Az ipari szellőző csőventilátorok teljesítménye széles skálán mozog: 180 m3/h és 13000 m3/h légszállítási értékeket találhatunk a termékleírásokban. Az ipari csőventilátor ára is tükrözi ezeket a különbségeket. Egy kisebb teljesítményű elszívó ventilátor ára 10.000 Ft körül van, míg egy csúcsteljesítményű berendezés több százezer forint is lehet.

Az ipari ventilátorok esetében a működés során fellépő zajszintek is különböznek. A kisebb teljesítményű szellőző ventilátorok nem hangosabbak, mint például egy lakossági fürdőszoba ventilátor (36-40 decibel). A nagyobb teljesítményű szellőztető berendezéseknél már ennek a zajszintnek a duplájával is számolhatunk (80 decibel).

A gazdaságos üzemeltetést támogatja a több sebességes kivitel. A szellőztetés során a készülék szabályozza a ventilátor sebességét attól függően, hogy milyen intenzitásra van szükség, mekkora igénybevétel szükséges. Ezáltal mindig az aktuális légszállítási igénynek megfelelő teljesítményt nyújtja, amivel energiát és pénzt spórolhatunk. Ipari felhasználásnál a költséghatékonyság rendkívül fontos szempont.

A csőventilátorok fordulatszámát lehet állítani külön erre a célra fejlesztett fordulatszám szabályozó készülékkel. A helyes választáshoz a készülék maximális áramfelvételét kell figyelembe venni.

Egyéb szükséges alkatrészek csőventilátor beépítésekor

Ipari szellőztető rendszereknél egyéb költségek is felmerülhetnek, mert egyéb alkatrészekre, kiegészítő termékekre is szükség lehet a telepítés során. Ezek lehetnek:

  • légcsatorna (flexibilis, vagy merev),
  • légcsatorna felfogató elem,
  • toldó, könyök átalakító idomok,
  • hangcsillapító,
  • szűrő,
  • fordulatszám szabályozó,
  • befúvó és elszívó légszelepek

 

A kiválasztásban kollégáink szakértő tanácsokkal tudnak segíteni, hogy biztosan a célnak megfelelő készüléket válasszák ki a kínálatunkból.