Ipari konyhai elszívó és elszívó ernyők

Kiemelten fontos a megfelelő szellőztetés az üzemi konyhákban, ahol sokkal nagyobb teljesítményű nagykonyhai elszívó ventilátorokat szükséges működésbe állítani mint egy lakossági konyhai elszívó esetén. Egy ipari konyhai elszívónak nem csak a párával, hanem a zsíros gőzzel és a szagokkal is meg kell birkóznia. Nézzük meg, milyen szempontokat kell szem előtt tartani, ipari konyhai elszívó beépítése előtt.
TOVÁBB OLVASOM

386 479Ft988 201Ft (ÁFA-val)
283 510Ft692 700Ft (ÁFA-val)
234 683Ft633 401Ft (ÁFA-val)
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!

Nagykonyhai elszívó telepítésének szempontjaiipari konyhai elszívó

Fontos leszögezni, hogy spórolásból nem érdemes a kifejezetten nagykonyhai felhasználásra gyártott elszívó helyett egy bármilyen más radiáli,s vagy csőventilátort beszerezni. Több szempontból is aggályos, ráadásul a vége garantáltan ráfizetés lesz.

Először is egy átlagos ventilátort, legyen akár az ipari teljesítményű is, tiszta levegő szállítására fejlesztették ki, ezért a konyhában uralkodó zsíros, olajos gőz és a magas hőmérséklet hamar meghibásodáshoz vezet majd. Ha pedig megtörtént a baj, természetesen a garanciáról le is mondhatunk. A lerakódott zsíros szennyeződések ráadásul könnyen kigyulladhatnak, ami balesetveszélyes.

Gyakori hiba az is, hogy az ipari konyhai elszívásra alkalmatlan ventilátorral próbálják megoldani a helyiség szellőztetését, de még a teljesítménye sem megfelelő. Ez azt jelenti, hogy alultervezik a szükséges teljesítményt.

Az sem mindegy, hogy hová telepítik az elszívót, mert csak akkor tudja hatékonyan elszívni az elhasznált, szennyezett meleg levegőt, ha a tűzhely felett van, ráadásul van egy ideális túlnyúlási méret, ami kb. 20 cm-t jelent. Továbbá ahogy minden elszívó esetében, gondoskodni kell a levegő utánpótlásáról. Ezt nagykonyhai felhasználásnál még komolyabban kell venni a megfelelő szellőztetés elérése érdekében.

Konyhai elszívó ventilátor jellemzői

A nagykonyhai elszívó ventilátorok motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Ezekhez az elszívókhoz még egy plusz zsírfogó tálca is tartozik. Szükség van a rendszerhez zsírfogó szűrővel ellátott ernyőre is, amit a tűzhely fölé kell telepíteni, mert ezen keresztül tudja a ventilátor hatékonyan elszívni a szennyezett levegőt.

Mivel az üzemi konyhai szagelszívó nagy hőhatásnak van kitéve, ezért a motorja hővédelemmel ellátott, ami megakadályozza a túlmelegedést. Ezek a ventilátorok képesek akár 120 C levegő szállítására is! A ventilátor ház anyaga horganyzott acéllemez, ami kap egy általában ásványgyapot szigetelést is. A motor golyóscsapágyas kivitelű a hosszabb élettartamért. A lapátok kialakítása is speciális, amely biztosítja a magas hatásfokot, könnyű tisztíthatóságot és hosszú élettartamot.

Ha segítségre van szüksége nagykonyhai elszívó választásához, keresse szakértő kollégáinkat, akik szakmai tanáccsal segítenek a megfelelő berendezés kiválasztásában. Kérjen ajánlatot!

    Kérje egyedi árajánlatunkat komplett rendszer tervezésére és kivitelezésére!

    Kérjük, az ajánlatkéréshez adja meg telefonszámát és e-mail címét, kollégánk egyeztetett időpontban visszahívja Önt:


    Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.