Ipari konyhai elszívó és elszívó ernyők

Kiemelten fontos a megfelelő szellőztetés az üzemi konyhákban, ahol sokkal nagyobb teljesítményű nagykonyhai elszívó ventilátorokat szükséges működésbe állítani mint egy lakossági konyhai elszívó esetén. Egy ipari konyhai elszívónak nem csak a párával, hanem a zsíros gőzzel és a szagokkal is meg kell birkóznia. Nézzük meg, milyen szempontokat kell szem előtt tartani, ipari konyhai elszívó beépítése előtt.
TOVÁBB OLVASOM

Kérjen árajánlatot konyhai szellőztető rendszer elemeire!
kérjen ajánlatot

Nagykonyhai elszívó telepítésének szempontjaiipari konyhai elszívó

Fontos leszögezni, hogy spórolásból nem érdemes a kifejezetten nagykonyhai felhasználásra gyártott elszívó helyett egy bármilyen más radiáli,s vagy csőventilátort beszerezni. Több szempontból is aggályos, ráadásul a vége garantáltan ráfizetés lesz.

Először is egy átlagos ventilátort, legyen akár az ipari teljesítményű is, tiszta levegő szállítására fejlesztették ki, ezért a konyhában uralkodó zsíros, olajos gőz és a magas hőmérséklet hamar meghibásodáshoz vezet majd. Ha pedig megtörtént a baj, természetesen a garanciáról le is mondhatunk. A lerakódott zsíros szennyeződések ráadásul könnyen kigyulladhatnak, ami balesetveszélyes.

Gyakori hiba az is, hogy az ipari konyhai elszívásra alkalmatlan ventilátorral próbálják megoldani a helyiség szellőztetését, de még a teljesítménye sem megfelelő. Ez azt jelenti, hogy alultervezik a szükséges teljesítményt.

Az sem mindegy, hogy hová telepítik az elszívót, mert csak akkor tudja hatékonyan elszívni az elhasznált, szennyezett meleg levegőt, ha a tűzhely felett van, ráadásul van egy ideális túlnyúlási méret, ami kb. 20 cm-t jelent. Továbbá ahogy minden elszívó esetében, gondoskodni kell a levegő utánpótlásáról. Ezt nagykonyhai felhasználásnál még komolyabban kell venni a megfelelő szellőztetés elérése érdekében.

Konyhai elszívó ventilátor jellemzői

A nagykonyhai elszívó ventilátorok motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Ezekhez az elszívókhoz még egy plusz zsírfogó tálca is tartozik. Szükség van a rendszerhez zsírfogó szűrővel ellátott ernyőre is, amit a tűzhely fölé kell telepíteni, mert ezen keresztül tudja a ventilátor hatékonyan elszívni a szennyezett levegőt.

Mivel az üzemi konyhai szagelszívó nagy hőhatásnak van kitéve, ezért a motorja hővédelemmel ellátott, ami megakadályozza a túlmelegedést. Ezek a ventilátorok képesek akár 120 C levegő szállítására is! A ventilátor ház anyaga horganyzott acéllemez, ami kap egy általában ásványgyapot szigetelést is. A motor golyóscsapágyas kivitelű a hosszabb élettartamért. A lapátok kialakítása is speciális, amely biztosítja a magas hatásfokot, könnyű tisztíthatóságot és hosszú élettartamot.

nagykonyhai-szelloztetes

Olvasson bele az ipari konyha szellőztetésével kapcsolatos szakmai cikkeinkbe:

ipari konyha elszívók

Ipari konyha elszívó rendszerek

Ipari konyha szellőztetés Ipari konyhai elszívó rendszerek bemutatása. Az ipari konyhai és éttermi környezetben a feladatok többségének az elvégzése viszonylag ...
nagykonyhai szelloztetes

Fontos szempontok nagykonyhai elszívó rendszerek kiépítése esetén

A nagykonyhai elszívó berendezések már a helyiség tervezésnél kulcsfontosságúak. Ha valahol elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés, akkor az az ipari nagykonyha ...
szagelszivo valasztasa

Kisokos szagelszívó választásához

Konyhai elszívó választás  Szagelszívó beszerelése a lakás több pontján is praktikus lehet. Az egyik legjellemzőbb hely a mellékhelyiség, ami az egyik ...
Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.