Központi szellőztető rendszer

Hővisszanyerős szellőztetéssel a pollenmentes lakásokért

A tavasz nem csak a ragyogó napsütésről és megújuló természetről szól, hanem sajnos a rengeteg ember hétköznapjait megkeserítő pollenszezonról is. Amikor kinyitjuk az ablakokat, a levegőben lévő pollennek, valamint a pornak is szabad utat adunk a lakásba, családi házba, azonban központi szellőztető rendszerekkel úgy juthatunk szűrt és folyamatosan egészséges levegőhöz, hogy az ablakokat zárva tartjuk. Ennek eredményeképpen elkerülhetjük a por, pollen beáramlását az ingatlanba és így friss levegőt szívhatunk be.  TOVÁBB OLVASOM

 • Tömítés CAIRFLEX szellőzőcső rendszerhez DN75

  Tömítőgyűrű központi szellőztető rendszerekhez DN75

  Ár: 278Ft (ÁFA-val)

  Központi lakásszellőztető rendszerhez gyártott gumi tömítés 1db-os kiszerelésben. A tömítés biztosítja a légtömör rendszer kialakítását. Átmérő: 75 mm

 • Központi szellőztető rendszer lezáró végdugóCF ZA-DN75 vegdugo CAIRFLEX szellozocso rendszerhez meretek

  Végdugó osztóhoz DN75

  Ár: 494Ft (ÁFA-val)

  A szellőztető rendszer kiépítése során a használaton kívüli csonkok, végződések lezárására használható polietilén végdugó. Átmérő: 75 mm. Hossza: 20 mm

 • Csőösszekötő flexibilis szellőzőcső rendszerhezCsőösszekötő flexibilis szellőzőcső rendszerhez méretei

  Csőösszekötő flexibilis csövekhez DN75

  Ár: 663Ft (ÁFA-val)

  Központi szellőztető rendszerhez gyártott csőkapcsoló NA75 légcsatornák összekapcsolásához. A csőkapcsoló anyaga polietilén, Átmérője: 75 mm, hossza 115 mm.

 • Fém elszívó légszelep DVSDVS fém elszívó légszelep méretei

  DVS fém elszívó légszelep

  Ár: 822Ft -tól (ÁFA-val)

  DVS fém elszívó légszelep. Állítható tárcsával, falba vagy mennyezetbe építhető légszelep, épületen belüli levegő elszívásra fehér színben.

 • P-DVS fém befújó légszelepFém befúvó légszelep méretei

  P-DVS fém befúvó légszelep ellenkerettel

  Ár: 822Ft -tól (ÁFA-val)

  P-DVS fém befúvó légszelep ellen kerettel. Állítható tárcsával, falba vagy mennyezetbe építhető légszelep, épületen belüli levegő befúvásra fehér színben.

 • SVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshezSVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshez méretek

  SVA légszelep befújó és elszívó szellőztetéshez

  Ár: 2 348Ft -tól (ÁFA-val)

  Befújó légszelepek állítható tárcsával. Levegő befújására vagy elszívására használható szellőztető rendszerekben. Alkalmazható nagy nyomású rendszerekhez is. Préselt acél ház, horganyzott acél szerelőhüvellyel, sík előlappal. Kiegészítő TR beépítő gyűrűvel csempe burkolatú felülethez. Fehér színben, RAL 9016. Cairox típus SVA

 • BCRG design légszelepBCRG design légszelep

  BCRG design légszelep

  Ár: 4 020Ft -tól (ÁFA-val)

  BCRG design légszelep levehető ABS műanyagból készült előlappal. Központi szellőztető rendszer szelep, amely elszívásra és befúvásra is használható, és beépített légáram beállítással rendelkezik.

   

   

   

 • PLENUM csatlakozó doboz BCRG szelephez 140x140PLENUM csatlakozó doboz BCRG szelephez 140x140

  PLENUM csatlakozó doboz BCRG szelephez

  Ár: 7 493Ft -tól (ÁFA-val)

  PLENUM csatlakozó doboz BCRG légszelephez. Horganyzott acélból készül, hővisszanyerős rendszerekhez alkalmazható. Csatlakozási lehetőség szerint oldalsó, illetve hátsó csatlakozás lehetséges.

 • Quantum HR fokozat kapcsolóQuantum HR fokozat kapcsoló

  Quantum HR fokozat kapcsoló

  Ár: 7 816Ft (ÁFA-val)

  Quantum HR fokozat kapcsoló. Ez egy falra szerelhető fokozat kapcsoló, Brookvent Quantum HR – 100 és 150 készülékekhez.

 • G4 szűrő Brookvent 1.2 szellőztető géphez 1 párG4 szűrő Brookvent 1.2 szellőztető géphez 1 pár

  G4 szűrő Brookvent 1.2 szellőztető géphez 1 pár

  Ár: 7 960Ft (ÁFA-val)

  G4 szűrő Brookvent 1.2 szellőztető géphez 1 pár. BrookVent Air Cycle hővisszanyerős szellőztető gépekhez használható szűrő, amellyel garantált a kiváló levegőminőség otthonában.

 • CAIRFLEX Szelepfogadó 2xd75/1xd125Szelepfogadó CAIRFLEX rendszerhez aramlasi jellemzok

  Szelepfogadó CAIRFLEX rendszerhez

  Ár: 9 124Ft -tól (ÁFA-val)

  A horganyzott acél légszelepfogadó dobozok a CAIRFLEX szellőzőcső rendszer végelemei, amelyek a légszelepeket rögzítik és csatlakoztatják a szellőzőcsőhöz. A rövid csonkkal ellátott szelepfogadó elhelyezhető falszerkezetbe vagy álmennyezetbe, akár födémbe is betonozható.

 • CAIRFLEX Szelepfogadó 3xd75/1xd125(320)Szelepfogadó CAIRFLEX rendszerhez 320mm aramlasi jellemzok

  Szelepfogadó CAIRFLEX rendszerhez 320mm

  Ár: 9 903Ft -tól (ÁFA-val)

  A horganyzott acél légszelepfogadó dobozok a CAIRFLEX szellőzőcső rendszer végelemei, amelyek a légszelepekhez hasonlóan az egyes helyiségek be- illetve elszívási pontjaiban használatosak. Csökkentik a légsebességet. A hosszú csonkos kivitel alkalmas faláttörések áthidalására.

 • Out Stock
  Alumínium befújó anemosztát 300x60Aluminium anemosztát 500x104

  Alumínium befújó és elszívó anemosztát, rács

  Ár: 7 814Ft32 736Ft

  Alumínium befújó anemosztát, négyszögletes rács, amely légbefúvásra és elszívásra is alkalmazható, fix lamellákkal.

 • G4 szűrő Brookvent 3.1 szellőztető géphez 1 párG4 szűrő Brookvent 3.1 szellőztető géphez 1 pár

  G4 szűrő Brookvent 3.1 szellőztető géphez 1 pár

  Ár: 15 145Ft (ÁFA-val)

  G4 szűrő Brookvent Air Cycle 3.1 hővisszanyerős szellőztető géphez 1 pár. Ez a poliészter szűrő G4-es osztályba tartozik és kitűnő levegőminőséget biztosít otthonában.

 • Osztódoboz CAIRFLEX rendszerhez 8xd75/d200Osztódoboz CAIRFLEX rendszerhez áramlási jellemzők

  Osztódoboz szellőztető rendszerhez

  Ár: 17 195Ft -tól (ÁFA-val)

  A horganyzott acél osztódobozok a szellőztető rendszer csillagpontjai, amelyek a főbb légcsatornákat és az egyes elágazásokat kötik össze egymással. Betonfödémbe is szerelhető. Befúvó és elszívó oldalon alkalmazható. Több csonkos kivitel.

 • Brookflex szellőző cső központi szellőztető rendszerekhezBrookflex antisztatikus szellőzőcső

  Brookflex flexibilis antisztatikus cső DN75/63 50m

  Ár: 45 593Ft (ÁFA-val)

  Csillagpontos légtechnikai rendszerek építéséhez használható Brookflex gyártmányú prémium minőségű polietilén légcsatorna antisztatikus bevonattal. A kis átmérőnek köszönhetően teljes egészében elrejthető a padlózat vagy födém betonrétegei alatt, a vázszerkezetben vagy a vakolat alatt. Külső átmérő: 75 mm. Hossza: 50 m

Új lakások építése során alkalmazott hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Javaslatunk az, hogy központi (centralizált) szellőzési megoldásokat alkalmazzanak az új családi házak, lakások megépítése során, hiszen ekkor egyetlen gép ventilátorai végzik el a friss levegő bejuttatását a lakószobákba, illetve ugyancsak ezek a berendezések  szívják ki a rossz, elhasználódott levegőt a fürdőből, mellékhelyiségből, valamint a konyhából.

Lakások esetében a konyhában, a gardróbban, vagy az előszobában lehetnek elhelyezve ezek a gépek, ha pedig családi házról beszélünk, akkor a gépészeti helyiségben. Műanyagból készült légcsatornákat alkalmaznak a levegő szállítására a helyiségek között.

Ingatlanok felújítása esetében használható hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Komolyabb idő és pénz ráfordítást igényel a lakott épületek légcsatorna szerelése, emiatt az ingatlan tulajdonosok olyan megoldásokat választanak, mint az egyszerűbben telepíthető decentralizált – vagyis központi gép nélküli rendszerek.

Ebben az esetben egyáltalán nincs, vagy csak nagyon rövid légcsatornákat építenek be, és a szellőztetést egy hővisszanyerős gép végzi el  egy vagy két szoba esetében. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ekkor a szoba külső falába van beszerelve a hővisszanyerős gép.

A pollenek ellen szűrőket alkalmaznak

A légcsatorna rendszerek különböző pontjaira, illetve a hővisszanyerős gépekbe szűrőket helyeznek el a pollen kiszűrésére. Ezek a szűrők lehetnek durvább vagy finomabb szűrők is attól függően, hogy a nagyobb szennyeződéseket, vagy az egészen apróbb  részecskéket veszik célba.

A szűrők jelölése általában a következő a kiszűrt szennyeződés mérete szerint:

HEPA szűrők: H14-H10
Finom szűrők: F9-F5
Durva szűrők: G4-G1

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek előnyei

A légtisztítókkal ellentétben ezek a gépek folyamatosan cserélik a helyiség elhasznált ( magas CO2 tartalmú ) levegőjét, és így ennek helyébe friss, szűrt levegőt juttatnak a külső környezetből. A légtisztító készülékek csak a helyiség levegőjét keringetik, állandóan ki kell nyitni az ablakot, és emiatt nem cserélődik a szoba elhasznált levegője frissebbre.

Energia megtakarítás hővisszanyerős szellőztető berendezéssel

Egy központi hővisszanyerős rendszer amellett, hogy biztosítja a friss levegőt a helyiségekben a légtisztítókkal szemben energiát is megtakarít, hiszen a lakás fűtési költségeit csökkenti az elhasznált levegőből visszanyert hőmennyiséggel.

Ismerje meg a központi szellőztető rendszer beépítésének lehetőségeit, valamint a szellőztető rendszer árainkat és iratkozzon fel hírlevelünkre!

Olvasson bele kapcsolódó szakmai cikkeinkbe!

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése szakértelmet és alapos tervezést igényel. Egy helyiséges szellőztetésnél már könnyebb dolgunk van, de ez a ...
Bővebben
Hibák hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésénél

Hibák hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésénél

Vannak hibák hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésénél, amiket megfelelő információk birtokában könnyedén elkerülhetünk. Erről szól cikksorozatunk újabb része! Mint ahogy az ...
Bővebben
Központi hővisszanyerős szellőztető

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hővisszanyerős szellőztető berendezést?

Hővisszanyerős szellőztető kiválasztása először is attól függ, hogy utólagos beépítéssel tudjuk megoldani a szellőztetést, vagy pedig adott a lehetőség egy ...
Bővebben
hővisszanyerős szellőztető rendszer

A hővisszanyerős szellőztető rendszer és működése

Előző cikkünkben azt foglaltuk össze, hogy miért van szükségünk központi szellőztető rendszerre. Ahhoz, hogy az otthonunk, munkahelyünk levegője folyamatosan tiszta ...
Bővebben

Miért van szükségünk központi szellőztető rendszerre?

Hővisszanyerős vagy központi szellőztető rendszerek kiépítése kiemelten fontos a jól szigetelt épületek esetében, hiszen a levegő minősége kihat az emberek ...
Bővebben
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer jelentése Mit jelent a hőenergia-visszanyerős, röviden hővisszanyerős szellőztető rendszer? Egy viszonylag új rendszer, egy mostanában elterjedő kifejezés ...
Bővebben
Ventilatorbolt.hu