Egy helyiséges hővisszanyerős szellőztető

Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető tulajdonságai

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek. Manapság egyre népszerűbb a hővisszanyerős szellőztetés, hiszen ez egy modern, energiatakarékos és mindenekelőtt hatékony módja a szellőztetésnek. Szerencsére nem csak azoknak van lehetősége kiépíteni egy ilyen rendszert, akik még építkezés előtt állnak. Van mód utólagos installálásra is egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető vásárlásával. Ennek a beszerelése jóval egyszerűbb feladat, mint a központi rendszer kivitelezése. TOVÁBB OLVASOM

 • Quantum HR fokozat kapcsolóQuantum HR fokozat kapcsoló

  Quantum HR fokozat kapcsoló

  Ár: 7 816Ft (ÁFA-val)

  Quantum HR fokozat kapcsoló. Ez egy falra szerelhető fokozat kapcsoló, Brookvent Quantum HR – 100 és 150 készülékekhez.

 • Out Stock
  -5%
  VENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélőVENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélő felépítése

  VENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélő

  Ár: 63 487Ft 60 314Ft (ÁFA-val)

  VENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélő készülék kompakt méretű, 30-46m3/h maximális légszállítással szobák hatékony szellőztetéséhez. Alkalmazása olyan esetekben célszerű, amikor utólagosan kell a szellőzési feladatokat kivitelezni és központi szellőztető rendszer már nem építhető ki.

 • Quantum HR-100 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztetőQuantum HR-100 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető

  Quantum HR-100 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető

  Ár: 76 581Ft (ÁFA-val)

  Quantum HR-100 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető készülék, rendkívül kicsi energiafehasználással. Energiatakarékos, szünetmentesen üzemelő, halk berendezés lakóhelyiségekbe, 5 év garanciával!

 • Quantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztetőQuantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető

  Quantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető

  Ár: 88 646Ft (ÁFA-val)

  Brookvent Quantum HR-150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető ideális választás lakhelyiségekbe vagy hálószobába, a levegő váltakozó bevezetéséhez és elszívásához hővisszanyeréssel. 5 év garanciával kapható webáruházunkban.

 • TEMPRA - DC motoros egyhelyiséges hővisszanyerő beépítese

  TEMPRA – DC motoros egyhelyiséges hővisszanyerő

  Ár: 128 282Ft147 095Ft (ÁFA-val)

  Rendkívül hatékony szellőztető berendezés, akár 84%-os hővisszanyerésre képes. 3 választható teljesítményfokozattal. A Lo-Carbon EC / DC motor dupla járókerékkel mindössze 3,2 Watt-ot fogyaszt. Extra halk működés, mindössze 20 dB. 100 mm átmérőjű szellőzőnyíláshoz 320 mm vagy 460 mm hosszúságban. Folyamatos vagy szakaszos működtetés. 3 változatban: húzózsinórral, időzítővel vagy páraérzékelő kivitelben

 • VENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerőVENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerő működése

  VENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerő

  Ár: 180 964Ft (ÁFA-val)

  A VENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerő berendezés, könnyen beépíthető már felújított lakásokba, irodákba. Maximális légcsere: 80m3/h

VENTS Twin Fresh SOLO RA-1-35-9-R egyhelyiséges hőcserélő felépítése

Kompakt, könnyen beszerelhető szellőztető berendezés

Ahogy a neve is mutatja, az egyhelyiséges szellőztető gépek egyetlen helyiség légcseréjét tudják biztosítani. Ez átlagosan maximum 30 nm2 alapterületű helyiséget jelent a gyakorlatban. Ha emellett döntünk, számos előnnyel számolhatunk. Mivel ezek a berendezések nem egy teljes épület központi szellőztetését látják el, sokkal kisebb, kompakt méretűek. Ami azt jelenti, hogy a beszerelésük rendkívül egyszerű, akár házilag is megoldható. Annál is inkább, mert az ilyen szellőztetéshez nincs szükség légcsatorna hálózat kiépítésére mint egy központi rendszer esetében.

Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetés

További előnye, hogy működése halk és energiatakarékos. Mivel a hővisszanyerős szellőztető rendszer működésének az lényege, hogy a helyiség szellőztetése során a kintről beszívott friss levegőt fűtési szezonban csak azután juttatja be a helyiségbe, hogy azt egy hőcserélő egységen keresztül felmelegíti a kívánt hőmérsékletűre. Nyári üzemmódban pedig az éjszakai kinti hűvösebb levegővel tudjuk hatékonyan hűteni az épületet a nappali hőség után.

Egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető hatékonysági foka alig marad el a központi szellőztetésre alkalmas társaitól: akár 74%-os hővisszanyerésre is képesek.

A légszállítási igény helyes felmérése

Egy helyiséges hővisszanyerős szellőztető kategória

Mindegy azonban, hogy milyen szellőztetőt szeretnénk beszerelni, a kiválasztásban kulcsfontosságú a légszállítási igény meghatározása. Soha ne a normál légszállítási igényünkhöz mérten válasszunk gépet!

Hiszen ez csak egy átlagérték, intenzívebb használatnál akár 30%-kal nagyobb teljesítményre is szükség lehet. Ha a beépített gép maximum teljesítménye csupán az átlagos légszállítási igényeket tudja kiszolgálni, akkor nem lesz sem hatékony, sem energiatakarékos a működése.

Ezek a legfontosabb kérdések,amiket át kell gondolni vásárlás előtt:

 • mennyi a szükséges légcsere mértéke a szellőztetendő helyiségben vagy épületben?
 • mekkora a helyiség vagy lakás mérete?
 • hogyan tudjuk beépíteni a berendezést?
 • milyen funkcióval bír az adott helyiség?
 • hány ember tartózkodik átlagosan a lakásban?

 

Mivel egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetés hosszú távú befektetés, ezért érdemes a beszerzés előtt szakemberrel konzultálni a megfelelő gép kiválasztásának érdekében. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésre!