Az álló ventilátor gyógyír a kánikulára

allo-ventilator

A lakásokban és irodákban beragadó meleg levegő a nyár egyik rossz “tünete”, az álló ventilátor pedig az az eszköz, amivel kezelni lehet.

Mikor érdemes álló ventilátort választani?

A kérdés megválaszolása előtt kezdjük a definícióval, miszerint mit is tekintünk álló ventilátornak. Ez a hűsítő berendezés egy padlóra rakott talpon áll, meghatározott sugarú ventilátor testet mozgat és jellemzően 1 és 1.5 méter magasságú. Több termék esetében a legfrissítés iránya és ereje mellett a magasság is állítható, ami fontos tényező a különböző szobák ellátásakor. Fontos az is, hogy az álló ventilátor nem egyenlő az oszlop ventilátorral, mivel némileg más igényt elégítenek ki: előbbi jelentősen nagyobb légszállítással és teljesítménnyel rendelkezik, így zajosabb is.

Az álló ventilátor szerepe nyáron

Mindannyian jól ismerjük azt a helyzetet, amikor egy meleg és levegőtlen térbe érkezünk be az év melegebb hónapjaiban. A magyar nyelv több hangulatfestő szót is feltalált már arra az állagú levegőre, amiből amint lehet menekülni akarunk vagy így, vagy úgy. Az álló ventilátor az az eszköz, amivel a leggyorsabban tenni lehet a frissességért, mivel hamarabb serkenti fel a szobát mint a többi ventilátor típus, vagy éppen a légkondicionáló.

Kövessen minket LinkedInen is!

A légkondi ellenében pedig nem csupán a gyorsaságával, hanem mobilitásával is kitűnik. Ezek a készülékek könnyen és másodpercek alatt átvihetőek a lakás vagy az iroda különböző pontjaira. Egy valamire szeretnénk csak felhívni a figyelmet: a ventilátornak nem szabad vízzel érintkeznie, így a fürdőszobában csak nagy elővigyázatossággal érdemes használni.

69 129Ft (Áfa-val)

Anyag, szerelhetőség, energiafelhasználás

Az álló ventilátorok széles skálán mozognak, amikor anyag használatról van szó. Vannak hagyományos, illetve modern műanyagból készült darabok, de acél és alumínium szerkezetűek is. A legtöbb termék könnyen összeszerelhető házilag, saját kézzel is, a komplexebb darabokhoz viszont érdemes a Ventilátorbolt szakembereinek a segítségét kérni, hogy hosszú távon is a legjobb teljesítményt nyújtsák ezek az eszközök.

A legjobb teljesítménybe pedig beletartozik az a faktor is, hogy az álló ventilátor energia igénye egy légkondicionálóhoz képest viszonylag alacsony. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a rendesen lehűtött napokért cserébe kellemetlenül a zsebünkbe kéne nyúlnunk az egy hónappal későbbi villanyszámla befizetésekor.

Válogasson a Ventilátorbolt álló ventilátor készülékei között, bizton állítjuk, hogy meg fogja találni az Ön lakásába illő darabot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.