RENSON Endura Delta: A hővisszanyerős szellőztetés csúcstechnológiája

Renson hővisszanyerős szellőztető rendszerek felhasználása

RENSON: A hővisszanyerős szellőztetés csúcstechnológiája

Renson endura delta hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

Az ma már egyáltalán nem kérdés, hogy biztosítani kell a megfelelő légcserét, ha egészséges, tiszta levegőt szeretnénk az otthonunkba. A gépi szellőztetés hatékony, energiatakarékos és kényelmes megoldás. Természetesen a legjobb, hanem csak egy-egy helyiségben alkalmazunk ventilátorokat, hanem komplett rendszert építünk ki. A modern hővisszanyerős szellőztető rendszerek segítségével a hatékonyság mellett rengeteg energiát tudunk megspórolni mind a hűtési, mind a fűtési költségekből.

A RENSON prémium kategóriás hővisszanyerős szellőztető megoldásai azonban még ennél is tovább mennek. Nem csak egyszerűen automatizálhatjuk a légcserét, úgy hogy közben egy hőcserélő segítségével visszanyerjük az elszívott levegő hőmérsékletét, de mindezt igényvezérelt módon tehetjük meg. Mindig pontosan akkor és olyan mértékben lép működésbe, amikor és amekkora hatékonysággal arra éppen szükség van. A RENSON Endura hővisszanyerős szellőztető gép segítségével kialakítható rendszer valóban csúcstechnológiát képvisel, amit a passzívház minősítése is igazol.

A szellőztető rendszerekről

Léteznek a szellőztetésre különböző sztenderdek (például NBN D50-001 vagy NEN 1087/8088), amelyek besorolják a különböző szellőztetési módokat 4 osztályba: A, B, C, D jelöléssel.

  •         A rendszer: Ez esetben nincs semmilyen ventilátor vagy szellőztető rendszer, csupán a természetes módon megvalósuló légcseréről beszélhetünk.
  •         B rendszer: Gépi berendezés a friss levegő beszívásához
  •         C rendszer: Gépi szellőztetés a levegő kifújásához
  •         D rendszer: Teljes gépi szellőztetés a kifúváshoz és a beszíváshoz is

A RENSON ezeket a besorolásokat tovább gondolva valósította meg a saját, prémium kategóriás szellőztető 

rendszereit. Ezek a következők:

  •         C+ rendszer: Az elhasznált levegő gépi kifújása igényvezérelt módon (pl a RENSON Healthbox szellőztető gép)
  •         D+ rendszer: Teljes gépi szellőztetés a kifúváshoz és a beszíváshoz is hővisszanyerős szellőztetővel (RENSON Endura Delta)
  •         E+ rendszer: A kintről természetes módon bejutó levegőt igényvezérelt hővisszanyerős szellőztetéssel juttatja ki az épületből, miközben egy hőszivattyú segítségével a fürdéshez és a fűtéshez állít elő meleg vizet

Kérjen árajánlatot hővisszanyerős szellőztető rendszer megtervezésére, és teljes kivitelezésére!

kérjen ajánlatot

Az igényvezérelt szellőztetés előnyei

A RENSON elkötelezett híve az egészséges épület koncepciójának. A friss, tiszta levegőjű otthonok megvalósítását tekintik küldetésüknek, ezért a beépített ventilátorokkal történő szellőztetést folyamatos innováció eredményeként egy magasabb szintre helyezték. Nem csupán a levegő páraszintjéhez igazodnak a szellőztető gépeik, hanem az épületben lakók életviteléhez és a levegő minőségéhez is. Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Az Endura Delta hővisszanyerős szellőztető gép fejlett érzékelő szenzorokkal rendelkezik, melyek folyamatosan figyelik az elszívott levegő szén-dioxid (Co2) tartalmát, páratartalmát (Rh%) és az illékony szerves vegyületek (VOC) mennyiségét. A szellőztető gép az életvitelhez alkalmazkodva automatikusan állítja a teljesítményét, ezáltal mindig az igények szerint szellőzteti át lakásunkat.

Bár az Endura Delta alap változatban is rendelkezik belső levegőminőség érzékelőkkel, de a még nagyobb fokú hatékonyságért külső érzékelők is telepíthetők hozzá. Így gyorsabban képes reagálni a beltéri levegőminőség változásaira.

 

igenyvezerelt-szellőztetés

Kényelmes szabályozás applikáció segítségével

A rendszert bármilyen mobileszközzel tudjuk szabályozni. Bár a rendszer az igényvezérelt szellőztetés miatt roppant hatékony, bármikor beavatkozhatunk a működésébe bárhonnan a világon egy applikáció segítségével. Pontosan követhetjük otthonunk levegőminőségét.

Renson endura delta hővisszanyerős szellőztető mobil applikáció

A hővisszanyerős szellőztetés prémium kategóriája

A RENSON termékeit bátran ajánljuk azoknak, akik a legmagasabb minőséget keresik a hővisszanyerős szellőztető gépek kínálatában. Nem csak a belső műszaki megoldások, de a külső design is lenyűgöző. Minden olyan funkcióval rendelkeznek a RENSON Endura gépek, amit egy magas árkategóriájú géptől elvárhatunk: energiatakarékos, alacsony zajszint, közel 90%-os hatékonyság, nyári bypass, fagyvédelem. És még ennél is többet, hiszen az igényvezérelt rendszer koncepciója túlmutat a központi szellőztetésen. Nem véletlenül rendelkeznek passzívház tanúsítvánnyal.

Amennyiben felkeltették érdeklődését a RENSON Endura Delta hővisszanyerős szellőztető gép által elérhető előnyök, keresse bátran munkatársainkat további információkért! Segítséget nyújtunk a rendszer tervezésétől kezdve a kivitelezésig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató