paraerzekelos ventilator

Páraérzékelős ventilátor: Megbízható társ a párásodás elleni harcban

A pára megfelelő szinten tartása az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a lakókörnyezetünk vagy munkahelyünk levegője mindig friss és egészséges legyen. Tulajdonképpen a szellőztetés és a különböző ventilátorok mind-mind ezt a célt szolgálják. A pára elleni küzdelemben hatásos fegyver a páraérzékelős ventilátor, mert használata egyszerű és kényelmes, az eredmény pedig garantált.

Milyen helyiségben van a legnagyobb szükség páraérzékelős ventilátor beszerelésére?

Elsősorban a fürdőszoba, WC helyiség és a mosókonyha van kitéve a magas páratartalomnak. De a konyha vagy minden olyan helyiség is ahol téli időszakban a ruhák száradnak. Ha nincs szárítógépünk, akkor ez elkerülhetetlen. Ezért gyakorlatilag a lakás bármely helyiségében jó szolgálatot tesz nekünk egy ilyen ventilátor.

Ipari környezetben is hasonló a helyzet. A konyha, étkező és mosdó helyiségeken kívül itt minden olyan egyéb helyiség is párásodás elleni védelemre szorul, ahol a termelékenység miatt extrém páratartalom kialakulására van esély.

Világos, hogy a pára nem csak otthoni, hanem ipari, munkahelyi környezetben is veszélyforrást jelent az épületre és elsősorban az egészségünkre. Az épületben sokféle módon képes kárt okozni, ami jelentős anyagi ráfordítással hozható csak helyre, ezért okosabb megelőzni a bajt.

A penészesedés, dohosodás vagy a salétromosodás mind a magas páratartalom számlájára írható. Ezek a károk nem csak a bútorokat, nyílászárókat, vagy a fürdőszobában a csempe fugákat, hanem az épület szerkezetét is érinthetik. A salétromosodás például az alapoktól indul felfelé a tartószerkezeten, falakon.

 • Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátorVokker fürdőszoba wc ventilátor

  Vokker V szellőző ventilátor sikló csapággyal

  Ár: 4 064 Ft10 732 Ft (ÁFA-val)

  Vokker V fürdőszoba wc szellőző ventilátor sikló csapágyazással. Választható időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása
 • Europlast TI fürdőszoba ventilátor inox előlappal

  Europlast TI fürdőszoba ventilátor inox előlappal

  Ár: 6 210 Ft8 369 Ft (ÁFA-val)

  Europlast TI fürdőszoba szellőztető ventilátor sikló csapágyazással. Sima, modern esztétikus könnyen tisztítható INOX előlapal szerelt. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100mm

  Opciók választása
 • Europlast T szellőző ventilátor teli előlappal

  Ár: 4 826 Ft11 176 Ft (ÁFA-val)

  Europlast T fürdőszoba szellőztető ventilátor sikló csapágyazással. Sima fehér könnyen tisztítható teli előlappal szerelt. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása
 • E wc-fürdőszoba ventilátorE150 Europlast fürdőszoba szellőztető ventilátor

  Europlast E WC Fürdőszoba ventilátor

  Ár: 3 683 Ft9 144 Ft (ÁFA-val)

  Europlast E WC Fürdőszoba ventilátor sikló csapágyazással. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-150mm

  Opciók választása

Mik a páraérzékelős elektronikával ellátott ventilátorok előnyei?

Tulajdonképpen a működés lényege egyszerű: a páraérzékelő elektronika automatikusan bekapcsol, amikor a beállított szintnél magasabb páratartalmat észlel a helyiségben. Ezt azt jelenti, hogy a felhasználótól függetlenül folyamatosan biztosítja, hogy a páratartalom mindig az egészséges szinten maradjon. Mivel nincs szükség külső beavatkozásra, ez a megoldás rendkívül kényelmes.

Páraérzékelős elektronikával ellátott ventilátor segítségével a helyiség páratartalma folyamatosan az ideális szinten tartható. Ennek eredményeként egészséges légkör alakítható ki otthonunkban. Otthonunk minden olyan helyiségében, ahol nem tudjuk megoldani a pára megfelelő kiszellőztetését, elengedhetetlen egy ventilátor felszerelése.

 • Centra DC motoros energiatakarékos ventilátorVent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor méretei

  Vent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor

  Ár: 27 282 Ft34 223 Ft (ÁFA-val)

  Energiatakarékos ventilátor DC motorral, folyamatos üzemű ventilátor, 2 féle állítható normál sebességgel és egy emelt teljesítménnyel, oldalfali, mennyezeti vagy ablakba építésre. Alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. A páraérzékelős ventilátor jelölése: “TH” Csőcsatlakozás: 100mm.

  Opciók választása
 • 12V ventilátor fürdőszobábaSilhouette 150 furdoszobai elszívó ventilator

  SILHOUETTE fürdőszoba wc elszívó ventilátor

  Ár: 14 508 Ft36 478 Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia SILHOUETTE fürdőszoba wc elszívó ventilátor alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. Típustól függően beépített visszacsapó szeleppel vagy automata zsaluval rendelkezik. Hálózati feszültség: 230VAC Csőcsatlakozás: 100/150mm.

  Opciók választása
 • SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorSAF Quiet halk fürdőszoba ventilátor

  SAF Quiet halk fürdőszoba wc ventilátor

  Ár: 19 595 Ft40 495 Ft (ÁFA-val)

  Fürdőszoba, WC elszívására használható golyóscsapággyal szerelt ventilátor. Magas légszállítást biztosít alacsony zajszint (25dBA) és alacsony energiafogyasztás (7,5W) mellett. Csőcsatlakozás: 100-150mm.

  Opciók választása
 • Helios M1 fürdőszoba WC ventilátorHelios M1 fürdőszoba WC ventilátor

  Helios M1 Minivent ventilátor

  Ár: 32 004 Ft104 394 Ft (ÁFA-val)

  Helios M1 Minivent ultra halk ventilátor, golyós csapágyazással. Fürdőszoba WC szellőztetésre kiváló, magas minőségű ventilátor. Mindegyik M1 típus gyárilag két fokozattal rendelkezik. A kiváló légszállítás mellett a kategória legjobb nyomásteljesítményével rendelkezik, mellyel jóval a többiek előtt jár. A Helios ultraSilence® technológia gondoskodik az egyenletes járásról és az alacsony zajszintről. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása

Egyéb extrák: időzítő elektronika és zsalus kivitel

A páraérzékelő automatikával ellátott ventilátorok időzítővel is rendelkeznek. Ezeknél a ventilátoroknál azt is beállíthatjuk, hogy például a helyiségbe lépve a ventilátor működésbe lépjen és meghatározott idő múlva automatikusan kikapcsoljon.

Sok esetben találunk még zsalus kivitelű páraérzékelős ventilátort, ami egy plusz előnnyel rendelkezik: meggátolja a külső hideg levegő visszaáramlását a helyiségbe. Ez különösen a téli hideg időben fontos szempont.

Érdeklik az akciók, kedvezményes vásárlási lehetőségek? Szeretne hasznos információkat kapni a szellőzéstechnika világából?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[yikes-mailchimp form=”1″]

Ezek a ventilátorok amellett, hogy kényelmesen használhatóak, energiatakarékosak is. Mivel csak akkor lépnek működésbe, amikor arra valóban szükség van, ezért nem pazarolják feleslegesen az energiát. Ez nem csak a pénztárcánknak nagyon előnyös, hanem a környezetünkre nézve is. A környezettudatosság nem csupán divat, hanem egy rendkívül fontos szemléletmód napjainkban, hiszen vigyáznunk kell a természetre és az erőforrásainkra. Ilyen berendezések használatával támogathatjuk ezt a fontos törekvést.

Láthatjuk, hogy az pára-és időérzékelő automatikának köszönhetően ezek a ventilátorok időt és energiát spórolva teszik a dolgukat akkor is, ha mi nem vagyunk jelen. Sőt! Tudunk olyan ventilátort is mutatni, ami még ezeket is felülmúlja és bármely lakást okosotthonná varázsol.

 • Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátorVokker fürdőszoba wc ventilátor

  Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapággyal

  Ár: 6 579 Ft11 367 Ft (ÁFA-val)

  Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapágyazással. Választható időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  Opciók választása
 • centrif-duo-plus radialis furdoszoba ventilator

  Vent Axia CENTRIF DUO PLUS Radiális Fürdőszoba ventilátor

  Ár: 47 729 Ft56 177 Ft (ÁFA-val)

  Tökéletes választás WC helyiségbe vagy fürdőszobába, több emeleten keresztül történő szellőztetéshez. Falba süllyesztett vagy falon kívüli kivitelben is. Légszállítás 220/130 m3/h. Maximum 18 m2 méretű helyiséghez ajánljuk. Csőcsatlakozás: 100 mm.

  Opciók választása
 • VENTS MA zsalus ventilátor

  MATHL zsalus ventilátor páraérzékelővel

  Ár: 19 558 Ft22 037 Ft (ÁFA-val)

  Az MATHL páraérzékelős ventilátorok egyben időzítő áramkörrel is rendelkeznek, így villanykapcsolóról is elindíthatóak és a beállított időzítés letelte után automatikusan kikapcsolnak.  Golyóscsapággyal szerelt motornak köszönhetően oldalfalra és mennyezetre is szerelhető. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm

  Opciók választása
 • VENTS MA zsalus ventilátor

  MATH zsalus ventilátor páraérzékelővel

  Ár: 16 951 Ft18 640 Ft (ÁFA-val)

  Az MATH páraérzékelős ventilátorok egyben időzítő áramkörrel is rendelkeznek, így villanykapcsolóról is elindíthatóak és a beállított időzítés letelte után automatikusan kikapcsolnak.  Csak oldalfalra szerelhető. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm

  Opciók választása

A jövő technológiája a ventilátoroknál

Kínálatunkba is megérkezett egy olyan axiális kisventilátor, amely egyszerűen programozható és működtethető mobil applikáció segítségével. Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor igazi „okoskütyü”, hiszen az okostelefonunkra vagy a laptopunkra letöltött alkalmazás segítségével vezérelhetjük.

Ez a ventilátor minden extrával rendelkezik, amivel egy modern fürdőszobai ventilátor rendelkezhet: időzítő, páraérzékelő és mozgásérzékelő elektronika, applikáció általi programozhatóság Bluetooth kapcsolaton keresztül, extra csendes működés és hihetetlenül alacsony fogyasztás.

Fényérzékelője lehetővé teszi, hogy amikor mozgást, fényt észlel a helyiségben, automatikusan bekapcsoljon. De képes megkülönböztetni a helyiség világításától például egy elhaladó autó fényét, így attól nem fog automatikusan bekapcsolni. Amikor a pára szintje hirtelen magas lesz, például zuhanyzás közben, akkor is működésbe lendül.

Ha pedig nyaralni megyünk, folyamatosan gondoskodik a friss levegőről. Erre többféle program is rendelkezésünkre áll, így amikor hazaérkezünk a családi vakációról, friss, egészséges levegő fogad. Az újdonságok szerelmeseinek ez az intelligens ventilátor kihagyhatatlan.

 • vent-axia_svara_axialis_kisventilator

  Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor

  Ár: 66 040 Ft (ÁFA-val)

  Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor energiatakarékos EC motorral (Lo-Carbon technológia) felszerelt axiális kisventilátor. Rendelkezik időzítő, páraérzékelő és mozgásérzékelő elektronikával. Applikációval vezérelhető.  Extra csendes működés, alacsony fogyasztás. 100 mm csőcsatlakozással.

  Kosárba rakom

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy páraérzékelős ventilátort érdemes beszerezni, ha szeretnénk egészséges környezetet teremteni otthonunkba, mindezt úgy, hogy a használata számunkra is kényelmes.

Amennyiben segítségre van szüksége páraérzékelős ventilátor kiválasztásában, keresse bátran szakértő kollégáinkat, akik örömmel segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában.

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház