csillár ventilátor kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csillár ventilátort?

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]A csillár ventilátor minden évszakban hasznos lehet, bár sokan csak hűsítő ventilátorként gondolnak rá a nyári melegben. A plafon ventilátorok sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul használatuk is kényelmes, és akár több funkcióval is bírnak azon túl, hogy a levegőt keverik a helyiségben.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_facebook][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ezekre figyeljünk csillár ventilátor választásánál

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]mennyezeti ventilátor felszerelése

Mielőtt kiválasztanánk a ventilátort, mindenképpen mérjünk! A mennyezeti ventilátorok esetében figyelembe kell vennünk, hogy mekkora a lapátok átmérője. Elegendő helyet kell nekik biztosítani, nehogy beleakadjon valamilyen dekorációba, esetleg lámpába. Ha elmulasztjuk lemérni, kellemetlen meglepetésben lehet részünk, ezért érdemes megelőzni ezt a bosszúságot.

A belmagasság a másik fontos szempont. Ezt is pontosan mérjük le, mielőtt megvennénk a ventilátort. Attól függően, hogy mekkora a belmagasság tudnak tanácsot adni a szakemberek a megfelelő teljesítmény kiválasztásához.

A csillár ventilátor teljesítménye légköbméterre vonatkozik, ezért nem csak az alapterületet kell figyelembe venni, hanem a helyiség magasságát is. Előfordulhat, hogy nem elegendő csupán egyetlen ventilátor felszerelése a megfelelő légáramoltatás biztosításához.

A helyiség elhelyezkedése is befolyásolja a szükséges teljesítményt. Egy északi fekvésű szoba nyáron lassabban melegszik fel, mint egy ugyanolyan méretű déli fekvésű helyiség. Ezáltal akár spórolhatunk is, mert lehet, hogy kisebb teljesítményű ventilátor is elegendő.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Biztonsági szempontok plafon ventilátor beszerelésénél

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]mennyezeti ventilátor távirányítós

Fontos, hogy gyermekünk vagy házi kedvencünk ne érhesse el a mennyezeti ventilátor lapátjait működés közben, mert ez balesetveszélyes! Ezért az alacsony belmagasság is gondot okozhat. Illetve a szoba berendezése se nyújtson lehetőséget, hogy egy bútorról hozzá lehessen férni.

A helyiség méretein túl fontos szakemberrel konzultálni arról, hogy a mennyezet megbírja –e majd a berendezést. Számolni kell azzal, hogy a mennyezeti ventilátor lámpával felszerelt változata nehezebb. Ezért körültekintően kell eljárni és a beszerelést is mindig szakemberrel végeztessük el! Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy amennyiben több funkciós csillár ventilátort vásárolunk, hogy a beszerelésnél a funkciók (világítás, lapátok mozgatása) külön szabályozhatóak legyenek a kényelmes használat miatt.

Ha sikerült minden szempontnak megfelelő plafon ventilátort választanunk, akkor számos előnnyel számolhatunk a használata során akár nyári, akár  téli időszakban. Lássuk, mik ezek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A mennyezeti ventilátor előnyei

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • Költséghatékony megoldás. Egy csillár ventilátor megvásárlása nem jelent akkora beruházást, mint egy légkondícionáló berendezés, ezért pénztárcabarát módon megoldható a helyiségben levegő áramoltatása.

 

  • Azonnali hűsítés a nyári melegben. A mennyezeti ventilátorok segítségével bekapcsolás után azonnal hatékonyan növelhető a légmozgás, ezzel javítható az otthoni vagy munkahelyi környezet.

 

  • Télen energiát spórol. A ventilátor télen egyenletesen keveri a helyiségben a felszálló meleg levegőt, ezáltal az helyiség minden pontjába eljut, amivel fűtési energiát takaríthatunk meg.

 

  • Nem okoz allergiát. Sokan allergiásak a légkondicionáló berendezésekre, azonban a csillár ventilátorok esetében allergiától nem kell tartanunk. Így azok is választhatják, akik egyébként más módon nem tudnák komfortosabbá tenni otthonukat a nyári melegben.

 

  • Több funkciós. A csillár ventilátor nem csak a légáramoltatást, hanem a világítást is megoldja, ha a mennyezeti ventilátor lámpával felszerelt kivitelét választjuk.

 

  • Kényelmes használat. Egy mennyezeti ventilátor távirányítós változatban kényelmes használatot biztosít. Kedvünkre szabályozhatjuk, mikor van szükség a levegő áramoltatására a helyiségben. A legtöbb ventilátor több sebességes változatban kapható, így az intenzitást mi szabhatjuk meg az aktuális körülményeknek megfelelően. Működése csendes, ami plusz kényelmi szempont. Nincs útban, diszkréten végzi a dolgát.

 

  • Esztétikus megjelenés. Rengeteg modellből választhatunk, így biztosan találunk a lakótérbe illeszkedő stílusban. Sokféle típus és méret elérhető. Ezért ha mennyezeti ventilátor távirányítós vagy lámpával felszerelt kivitelre vágyunk, biztosan találunk megfelelőt.

 

  • Könnyű beszerelés. A csillár ventilátorok felszerelése nem jár nagyobb bontási munkálatokkal egy légkondicionáló berendezéssel ellentétben. Gyorsan beszerelhető és élvezhetjük a ventilátor előnyeit. A beszerelést mindig szakember végezze, mert a biztonság rendkívül fontos szempont.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bátran ajánlható azoknak, akik csendes, egészséges, könnyen beszerelhető és azonnali megoldást keresnek a nyári meleg enyhítésére vagy a téli meleg levegő egyenletes áramoltatására. Szakembereink segítségével kiválaszthatja a megfelelő ventilátort kínálatunkból![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”alert-info”]Érdeklik az akciók, kedvezményes vásárlási lehetőségek? Szeretne hasznos információkat kapni a szellőzéstechnika világából?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[yikes-mailchimp form=”1″][/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

VENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerő beépítése

Létezik legjobb hővisszanyerős szellőztető ár érték arány?

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]A legjobb hővisszanyerős szellőztető ár. Amikor ez a kérdés...

inverteres klíma

Inverteres klíma készülék előnyei

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]Az inverteres klíma elnevezés egyre elterjedtebb hazánkban is, mégis...

Ventilátor vezérlő és automatika típusai

Azoknál a ventilátoroknál, amelyek nem csupán hűsítő ventilátorként funkcionálnak egy-egy...

Ventilatorbolt.hu