Hővisszanyerős szellőztető rendszer kisokos

hővisszanyerős-szellőztető

A hővisszanyerős szellőztető rendszer biztosítja, hogy egész évben kellemes és egészséges levegő legyen otthon.

Az otthoni szellőztetés igazi kétélű kard. Egyfelől magát az életet jelenti az új levegő beengedésével, másfelől az a bizonyos levegő nem feltétlenül friss. Sőt, a vele érkező pollenek és káros anyagok épp, hogy megkeserítik az életünket. A kihívásra adható legjobb válasz a hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése, ami a nevéhez mérten a lakás hőmérsékletre, plusz az energia felhasználására is pozitív hatást gyakorol!

Mit tud a hővisszanyerős szellőztető?

Mielőtt rátérünk arra, miképp lehetséges a címben leírt disszonancia, érdemes megtudni, mi is a hővisszanyerős szellőzés célja. Az ilyen megoldások arra hivatottak, hogy folyamatosan biztosítsák az adott helyiségek levegő cseréjét és mindezt energiahatékony módon tegyék, ami aztán az egészsége mellett a pénztárcán is megmutatkozik. Ennek köszönhetően olyan termékről beszélünk, ami a kezdeti beruházást idővel megtéríti, mivel alacsonyabb fűtés kiadásokat eredményez.

Két fő elemből áll össze a hővisszanyerős szellőztető rendszer: az egyik a belső szellőztető gép, mely a lakás levegőjének folyamatos cseréjéért és tisztításáért felel energiahatékony módon, a másik pedig a külső egységek összessége (csövek, szelepek, stb), amik kvázi hidat képeznek a szellőztető gép és a szobák között. Maga a hőcserélő egység felelős a légcsere költséghatékony megvalósításáért, azaz a téli fűtési szezonban is folyamatosan friss, tiszta levegővel láthatjuk el lakásunkat. A hővisszanyerős szellőztető a passzívházak egyik elengedhetetlen sarokköve, de önmagában nem elég a passzívház minősítés eléréséhez.

Új vagy régi?

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon egy ilyen rendszert csak újonnan épülő ingatlanokba lehet beszerelni, vagy már meglévő lakások és házak esetében is érdemes számolni velük? Utóbbi, ráadásul a rekuperátor (ez egy másik, gyakran használt szakszó a hővisszanyerésre) termékeken belül mostanra letisztultak azok a kategóriák, amik inkább az újonnan épülő, illetve a régebbi épületekbe megfelelőek. Előbbiek esetében a központi szellőzési megoldásokat javasoljuk, mivel általa a legtöbb szoba levegőcseréjét megoldhatjuk úgy, hogy magát a rendszert az ingatlan egy láthatatlanabb pontjára, így pl. a gardróbba gépészeti helyiségbe vagy a garázsba helyezzük el. Így a már lakott épületekbe teljes légcsatornát szerelni nagyon sok időbe és pénzbe kerülhet, ezért az ilyen esetekben előtérbe kerülnek a decentralizált, vagyis nem központi szellőztető rendszerek. Ekkor minimális, vagy éppen nulla légcsatorna építési munkát végzünk el, a hővisszanyerős szellőztető gép pedig egy kisebb méretű, külső falba épített készülék.

611 983Ft938 074Ft (ÁFA-val)
607Ft4 713Ft (ÁFA-val)
21 374Ft52 809Ft (ÁFA-val)
7 990Ft10 991Ft (ÁFA-val)
4 149Ft5 189Ft (ÁFA-val)
9 990Ft15 000Ft (ÁFA-val)

Kövessen minket Instagramon is!

A hővisszanyerős szellőző rendszernek tehát minden ingatlan típusra van egy jó megoldása, a beüzemelésével pedig mind az egészségünk és a pénztárcánk is csak jól járhat. Ismerje meg a rekuperátor termékeinket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató